fbpx

Vil du teste, hvor professionel din blog egentlig er? 👉Så tilmeld dig nyhedsbrevet og få samtidig min 12 trins guide samt tjekliste

IGTV-guide – Alt du bør vide om Instagrams IGTV

Igtv guide på dansk

Har du en Instagramprofil, og overvejer du at udvide med videoer? Så har Instagram en fed feature! Nemlig IGTV, hvor du har mulighed for at dele videoer på helt op til en time. Det bedste ved IGTV er, at du kan dele videoerne med dine følgere direkte på din Instagramprofil. På den måde kan dine følgere nemt se de videoer, du deler. Uden du skal bygge din profil op på en ny platform som for eksempel YouTube. Instagram har nemlig opdateret appen, så dine følgere automatisk følger dig på IGTV. Fedt ikke? I dag har vi en mere dybdegående IGTV guide til dig.

her er IGTV på Instagram

Latercon og IGTV

Vi fulgte med på Latercon i september 2019. En fire timer lang online konference, hvor en masse eksperter og content creators kom med deres tips, tricks og fif til, hvordan Instagram og Instagrams IGTV kunne bruges bedst muligt. Alt dette deler vi med dig her.

Vil du følge med i vores fund og have inspiration til Instagram? Så hop ind og følg os på profilen @Storiesbyheart.dk, der kun kredser om Instagram. Du kan selvfølgelig også købe adgang til vores Stories By Heart facebookgruppe og kursus.

Instagram har det sidste år udviklet appen helt vildt. Blandt andet har Instagram tilføjet IGTV som felt under “Opdagelse”. Du kan tilføje videoen til din Story, og det samme kan dine følgere! Faktisk kan du nu også vise en forsmag på et minut af din IGTV-video direkte i dit feed.

Vi synes virkelig, Instagram har lavet mange nye og fede tiltag.

Latercon 2019 og tips til at gøre din IGTV-kanal til en succes

Vi sad klistret til skærmen, da Latercons fire timer lange online konference kørte. Her fik vi nogle gode fif til, hvordan vi kan bruge IGTV fremadrettet og inblik i, hvad der virker rigtig godt for andre content creators. Her får du et par tips, som vi opfangede, der kan hjælpe dig på IGTV.

Det særlige ved videoer og IGTV

Det absolut bedste ved IGTV er selvfølgelig, at det er forbundet med Instagram. Video er en virkelig god måde at interagere med dine følgere på, og et rigtig godt supplement til både din blog og Instagramprofil. Det giver dine følgere et bedre billede af dig, og det bliver nemmere for dig at nå samt interagere med dine følgere.

I starten var videoerne på IGTV udelukkende vertikale ligesom i Stories på Instagram og Snapchat. Nu kan videoerne både ses vertikalt og horisontalt. Nogle snakker om en direkte konkurrent til YouTube, og efter de sidste opdateringer som Instagram har lavet på IGTV, ville vi også ryste i bukserne, hvis vi var YouTube.

På IGTV er det meget nemmere at poste daglige videoer. Det er supernemt, og indtil videre er der ikke den samme kvalitetsmæssige forventning som på YouTube, hvor de fleste bruger lang tid på at filme og redigere, inden de udgiver deres videoer. Med hensyn til kvaliteten, så kommer det dog også an på din målgruppe og dit publikum.

Det er muligt at uploade videoer på op til en time på IGTV, men dette kræver en verificeret profil. For “normale” profiler kan videoerne vare mellem 15 sekunder og 15 minutter. Det kan måske virke irriterende, men tænk over, hvornår du sidst selv så en video, der var over 15 minutter lang 😉

7 tips til en succesful IGTV-video og kanal

1. Vis noget andet end det dine følgere får i dine normale Stories og på dit Feed. Det må gerne være lidt ekstraordinært.

2. Kør en serie eller fast indhold på IGTV. Så ved dine følgere, hvad de kan forvente.

3. Fortæl dit navn, og hvad indholdet af din video kommer til at handle om inden for de første tre til otte sekunder.

4. Tænk over din titel. De første tre ord er de vigtigste. Din titel skal altså være så kort og præcis som mulig. Det vil hjælpe Instagrams algoritme med at finde dig frem.

5. Tænk over dit thumbnail-billede. Det skal give et klart billede af, hvad seeren kan forvente.

6. Fortæl gerne i videoen, hvad man kan forvente som seer, hvis man fortsætter med at kigge med. Til Latercon anbefalede de omkring 60 sekunder.

7. Sørg for at opfordre seerene til at efterlade en kommentar, følge dig og eventuelt dele videoen med deres venner eller i deres Story.

Bonustip: Hvis du laver en serie med videoer, så husk at fortælle eller vise, at videoen er en del af en serie. Dette kan for eksempel gøres ved at fortælle om serien, og gøre det klart, hvornår der kommer en ny video.

IGTV-guide: Sådan kommer du igang

Kunne du godt tænke dig at komme i gang med at dele videoer på IGTV, så følg vores IGTV-guide her. Så kan du få din egen kanal på ingen tid.

1. Download appen IGTV til din mobil. Følg linket her for Android og her for Iphone

igtv app guide installer

2. Opret en profil i IGTV-appen, som regel kan du bare tilføje den automatisk til din Instagramprofil.

Sådan laver du videoer til IGTV

Film en video enten vertikalt eller horisontalt. Tænk over, hvor og hvordan dine følgere vil se videoen. Lige meget hvad, vil dine følgere kunne se din video i fuld skærm.

I de fleste tilfælde har din mobil allerede et værktøj, så du kan klippe din video til, men hvis du ikke har, så kan du downloade appen Videoshop. Har du andre favoritter til redigering af video? Så del dem endelig med os.

Appen Videoshop er gratis, og er en god og nem måde at komme i gang med at lave videoer til IGTV.

Følg link for appen Videoshop til Android her og Iphone her.videoshop app guide igtv videoredigeringsværktøj

I appen Videoshop kan du optage videoer, sammensætte videoklip og klippe i din video, så den bliver, som du ønsker. Du har også mulighed for at indsætte musik og tekst, og appen er virkelig nem og sjov at arbejde i. Du kan i princippet også bruge Snapchat og gemme en video derfra. Vi anbefaler derfor, at du altid udgiver videoer i højformat på IGTV, da det vil give en bedre oplevelse for for dine seere.

Når du har lavet din video, gemmer du den til din kamerarulle, og herefter går du til IGTV for at uploade den.

Hvis du kan uploade en video på over 15 minutter, skal du gøre dette fra din computer.

Sådan uploader du din video til IGTV

1. Åbn IGTV og klik på dit profilbillede.

2. Klik på plusset i højre side af skærmen.

3. Vælg den video, du gerne vil uploade og klik på Næste.

4. Skriv titel og beskrivelse til din video og klik på Slå op. Det er muligt at linke direkte til et blogindlæg i videoens beskrivelse. En smart måde at få trafik til din blog på.

5. På din Instagramprofil er der nu et ekstra feature med IGTV, hvor dine videoer ligger. Du er i mål! Videoen ligger nu lige under din profil, hvor du kan se dit Feed, din IGTV samt taggede billeder.

6. Under hver enkel video i IGTV kan du se indblik (statistik). Indblik finder du således:

 • Tryk på de tre prikker, der står over hinanden.
 • Tryk derefter på Indblik

Her kan du se antal visning og den gennemsnitlige visningsprocent, hvilket er meget spændende, da du hurtigt kan finde ud af, hvad der har gjort at dine seere er hoppet fra. Hvis du ser en pludselig top, så er det stedet, hvor seeren har set noget igen.

Du kan også se, hvor mange der har liket og kommenteret din video. Det kan hjælpe dig senere, hvis du vil analysere lidt på dine videoer.

igtv guide skab momentum

Skab momentum og engagement om din IGTV-video

Tips til, hvad du kan gøre før, under og efter du uploader din video til IGTV. Ting, der skaber engagement og momentum for din video.

Før upload

 • Skab engagement i Stories ved at fortælle, hvad du skal i gang med at filme.
 • Brug eventuelt de forskellige features i Story til at skabe interaktion. Du kan jo også spørge dine følgere, hvad de gerne vil se.
 • Fortæl, at du filmer, og at de skal holde øje med Stories, hvor du fortæller, når den er klar.

Under upload

 • Lav nedtælling til, hvornår du uploader din næste video.
 • Vær aktiv på Instagram. Brug Instagram som det sociale medie det er.

Ting du skal huske efter upload

 • Lav et 60 sekunder preview til dit Feed, hvor der sker noget sjovt eller med en form for cliffhanger.
 • Del link til videoen i Story.
 • Fortæl om din video i en video-story med en call-to-action.
 • Vær klar til at svare på kommentarer.

Vil du følge med i vores fund og have inspiration til Instagram? Så hop ind og følg os på profilen @Storiesbyheart.dk, der kun kredser om Instagram. Du kan selvfølgelig også købe adgang til vores Stories By Heart facebookgruppe og kursus.

Kender du nogle, der vil være interesseret i det her indlæg? Så del det endelig med dem.

Vi ses! 🙂

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.