fbpx

Marokko – meget mere end Marrakech

Indlægget er skrevet af glutenfriforbegyndere.dk

Marrakech er en fantastisk by, og der er nok at se i og omkring byen til at udfylde 14 dage. Men Marokko byder på meget mere end det pulserende byliv og de rolige oaser i Marrakech. Med ikke mindre end tre store bjergkæder, verdens længste oase, Sahara ørkenen og den moderne storby Casablanca er Marokko – meget mere end Marrakech.

På min rundrejse stiftede jeg bekendtskab med de overvældende smukke landskaber i Marokko. Flere af områderne kan nås med bus fra Marrakech, så du kan sagtens vælge, at bruge Marrakech som base. Nogle af områderne er dog så langt væk, at det kræver en overnatning eller to.

Bo og spis i Marokko

Jeg vil anbefale, at du vælger at bo på en af de mange Riads i stedet for hotellerne. De er mindre og ligger ofte mere centralt og så er de utroligt smukke. De fleste Riads har morgenmad, men mange har også en restaurant hvor du kan få utroligt velsmagende lokale retter.

Jeg vil anbefale, at du bruger Tripadvisor til at planlægge din rejse og kigge på Riads. Vi fandt også flere gode restauranter ved at kigge på tripadvisor.

Marokko – meget mere end Marrakech

Med Marrakech som base

Hvis du vælger at bruge Marrakech som base er der flere udflugter som er fantastiske.

Ouzoud vandfaldet

Ouzoud vandfaldet liger 170 km nord for Marrakech i Atlasbjergene og det er spektakulært. Det er en god bustur gennem et smukt landskab langs kløften hvor floden El Abid (slavefloden) løber.

Det er Afrikas Andet største vandfald. Ouzoud betyder “at male korn” og hentyder til de mange vandmøller i området, hvoraf flere stadig er i brug. Der er stier ned i kløften til bunden af vandfaldet, hvor der er restauranter og mulighed for at sejle ind under vandfaldet. På vejen ned finder du grupper af Makakaber (berbermakak).

Essaouira

Ude på kysten finder du en lille blå og hvid perle af en by. Der er 190 km fra Marrakech til Essaouira og på vejen kommer du igennem store arganplantager. Gederne elsker de modne arganfrugter og klatrer rundt i træerne for at spise dem. Selvom byen kan opleves på en endagstur anbefaler jeg at du tager en overnatning. Det giver dig tid til at fordybe dig i den fantastiske stemning i byen.

Essaouira betyder lille fort og hentyder til det portugisiskbyggede fort på kysten, Castello Real de Mogador. Næsten alle husene i byen er malet hvide og har blå vinduer og døre.

Der er en bohemeagtig stemning med meget kunsthåndværk og Essaouira er også centrum for Marokkos kreative miljø. Det er meget billigere, at købe souvenirs i Medinaen i Essaouira end inde i Marrakech, hvor priserne er sat godt op til ære for turisterne.

Der er nogle gode badestrande omkring Essaouira, hvor du kan sole dig og køle af i atlanterhavet.

Sahara på kamelryg med overnatning i beduinlejr

Fra Marrakech kan du tage på en to- eller tredages tur til Sahara. Det er en ubarmhjertigt lang bustur, men hver eneste lang varm time værd. Turen går over Atlasbjergene og igennem verdens længste oase. Landskabet varierer mellem trøstestløst og forbrændt til frodigt og grønt.

På vejen besøger du bl.a. Ait Ben -Haddou med den gamle bydel fra 1200 tallet, som er fredet og derfor ikke har hverken rindende vand eller elektricitet. Byen er meget brugt som location til film, f.eks. Mumien og Gladiator.

Når du ankommer til Sahara rider du på kameler fra vejen og ud i ørkenen til en beduinlejr. Her er der aftensmad og underholdning inden overnatningen i telte. Om morgenen er der tidlig morgenmad, så du kan gå op på en højderyg og se solopgangen over Sahara.

På 3 dages turen er der også en overnatning på hotel og du kommer længere ind i Sahara.

Den nordlige del af Marokko

Casablanca

Ud over selvfølgelig at være inspiration til filmen Casablanca er byen en moderne storby. Du kan besøge caféen fra filmen, eller rettere en kopi, for caféen var en kulisse bygget i et studie.

Casablanca har også en Medina, men den er ikke ret stor og den har ikke de små smalle gader og den labyrintagtige opbygning som Medinaen i Marrakech og især Fez har. I stedet er der butiksgader, som vi kender dem fra større vestlige byer med kendte mærker.

Den største seværdighed er Hassan II moskeen. Et imponerende bygningsværk opført på kysten delvist på søjler ud over vandet. Det er lidt dyrt at komme ind og se moskeen, men det er virkelig det værd.

Byen har også strandpromenader med palmer og drinks. Byen ligger ca 300 km fra Marrakech, så en to eller tredages afstikker fra Marrakech er en mulighed. Specielt hvis du lejer en bil.

Rabat, Meknes og Fez

Rabat

I Rabat er der et kæmpestort mausoleum for Mohammed d. 5 som ligger tæt på Hassan tårnet med den søjlebestatte plads foran. En del af seværdigheden er vagterne. Der står vagter til hest ved portene ind til området og vagter foran indgangen til Mausolæet.

Den gamle muromkransede bydel Kasbah de oudaias er smuk og har terasser med en fantastisk udsigt over området. Kasbah betyder i øvrigt by bag en mur.

Der er mange romerske ruiner i området og lige udenfor Rabat ligger Chellah. Det er et område, som ikke er meget besøgt af turister. Du kan i ro og mage indtage synet af ruinerne og de mange redebygende storke på søjlerne.

Meknes

Den gamle bydel i Meknes er fantastisk. Der er den største fødevarebazar jeg fandt på rejsen med oliven i alle afskygninger. Er der noget den nordlige del Marokko kan, så er det at dyrke oliven. Italien og grækenland får kamp til stregen. Det er også i dette område at det meste marokkanske vin fremstilles. Det er lidt selvmodsigende at et muslimsk land producerer store mængder rigtig god vin, med den lokale vin er virkelig god.

I Meknes findes den berømte byport Bab Mansour porten. Den ligger overfor markedspladsen El Hedim Square, hvor også indgangen til fødevarebazaren og den gaml bydel er.

Nord for Meknes findes endnu en af de Romerske ruiner. Volubilis er en gammel romersk by, hvor en gammel olivenkværn, adskillige mosaikgulve og dele af bygninger stadig står. Det er modsat Chellah meget besøgt af turister og der er en lille café og et museum.

Fez

I Fez kan du købe dig en Fez. De er overalt når du bevæger dig rundt inde i Medinaen. Medinaen i Fez er en veritabel labyrint med ultrasmalle gader. De små butikker har åbninger du kan træde ind i når du møder et modgående æsel med oppakning eller en handlende med en vogn fuld af varer. De kan nemlig ikke gå forbi dig, hvis du ikke træder ind til siden.

Meget af Medinaen er overdækket, så du kan ikke orientere dig ved at se hvor solen er. Det er meget nemt, at miste retningssansen og fare vild i det enorme område som Medinaen dækker. Men der gemmer sig smukke moskeer og mausolæer derinde, så det er værd at gå på udforskning derinde, bare du har god tid.

Lej en bil

Marokko – meget mere end Marrakech og du kan komme nemmere rundt til de forskellige steder hvis du lejer en bil. Det er ikke voldsomt dyrt, men du skal have internationalt kørekort for at kunne leje en bil.

Alternativt kan du bruge det lokale offentlige transport, som fungerer ret godt og er forholdsvist billigt.

Du kan også købe ture med guider til de fleste steder fra Marrakech eller Casablanca. Det er til enten Marrakech eller Casablanca at du flyver fra danmark. Derfor er det smart at gøre enten Marrakech eller Casablanca til din base og tage ud på eventyr derfra.

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.