fbpx

Sådan bliver du populær på YouTube


Indlægget er skrevet af katrinelundloeje.dk

Drømmer du om din egen kanal på YouTube, hvor du kan dele dine videoer, så følg guiden med 10 tips her, og kom godt fra start.

1. Lav en personlig YouTube-kanal

Skab din egen YouTube-kanal, hvor du kan uploade dine videoer. Det er en god idé at gøre den personlig med et profilbillede og et coverbillede. Tænk også grundigt over, hvad kanalen skal hedde. Det må gerne være personligt og samtidig passe til de videoer, som du vil lave til din nye kanal.

2. Sørg for god kvalitet

Der er rigtig mange gode YouTube-kanaler, og hvis folk skal følge din kanal, er det derfor en god idé at tænke over kvaliteten. Du kan godt filme dine videoer med din telefon, men sørg for, at lyden er god, og at dit kamera holdes i ro, imens du filmer. Det vil jo være ærgerligt, hvis man ikke kan høre og se, hvad du har at vise.

3. Øv dig

For mange kræver det træning at være på foran et kamera, og det kan derfor være en god idé at øve sig. Lav nogle forskellige videoer, hvor du træner i at tale tydeligt, have det rigtige lys og bare øv dig i at være på og tale til kameraet, uden at du går i stå hele tiden. Se videoerne igennem og kig på, hvad du kan gøre bedre. Husk, at du ikke må være for kritisk ved dig selv, men lidt øvelse skader ikke.

4. Lav en sendeplan

Det er en god idé at lave nogle temaer, som kommer igen og igen på din blog. Du kan f.eks. sige, at hver fredag på et bestemt tidspunkt lægger du en bestemt slags videoer op, og om tirsdagen er det et andet emne. På den måde ved dine følgere, hvad de kan forvente, så del sendeplanen med dem, så de ved, hvornår de skal komme tilbage til din kanal igen.

5. Vær dig selv

Du tror måske ikke, at der er nogle, der gider at se dine videoer, hvis du bare er dig selv, men for at få en succesfuld YouTube-kanal er det faktisk vigtigt, at du er dig selv. Sørg derfor for at være ærlig, og vis følgerne, hvem du er. På den måde virker du mere naturlig og personlig foran kameraet, og det giver seerne lyst til at komme igen.

6. Kommenter hos andre

Kommenter på nogle af de YouTube-kanaler, som du følger. Det gælder om at gøre sig synlig. Skriv nogle søde, sjove og brugbare kommentarer hos andre, så vil de og deres følgere med tiden også lægge mærke til dig.

7. Del på de sociale medier

Del dit indhold på sociale medier. Hvilke sociale medier passer bedst til din målgruppe? Er dine følgere på Instagram, Facebook, Pinterest, eller et helt andet sted. Del dit indhold, der hvor dine følgere er, og gerne på flere sociale medier end et.

8. Samarbejd med andre

Er der nogle af dem, du følger, der kunne være relevante at lave et samarbejde med? Du kan f.eks. gæstemedvirke hos dem og de hos dig, eller I kan dele hinandens indhold. På den måde får I hinandens følgeres opmærksomhed. Og så er det samtidig sjovt og lærerigt at samarbejde med andre!

9. Interager med dine følgere

Stiller dine følgere dig spørgsmål, eller kommenterer de, så husk altid at svare tilbage. Lav også gerne nogle videoer omkring det, som de spørger om, og sørg for at være personlig og have kontakt med dine følgere. Ved at lytte til dine følgere og interagere med dem, bliver det meget mere personligt.

10. Bliv ved og ved

Selvom du ikke får mange følgere til at starte med, så må du ikke give op. Sørg for at dele videoer ofte, og bliv ved med at forbedre dig, lære om det tekniske og øve dig. Følgerne kommer ikke af sig selv, og det kræver en indsats af dig, hvis du vil have mange følgere.

Har du en YouTube-kanal?

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.