styrk din blog ved at gæsteblogge

Indlægget er skrevet af blogguides.dk

Er du i tvivl, om gæsteblogging er noget for dig? Så læs med i indlægget her, hvor du bliver klogere på, hvordan og hvorfor du skal gæsteblogge.

Vil du gerne i gang med brug af gæstebloggere på din egen blog, så læs også: Gæsteblogger guide – Sådan bruger du gæstebloggere på din blog

Få nye følgere til din blog

Der er mange måder, du kan få trafik til din blog på, men af de bedste metoder er gæsteblogging. Ved at gæsteblogge skaber du opmærksomhed om dig selv og din blog hos den anden bloggers læsere. Hvis disse læsere ser noget, de kan lide, er der gode chancer for, at de klikker sig videre til din blog. Du får altså trafik fra folk, som rent faktisk finder dig og dit indhold interessant, og som gerne vil læse mere af det, du skriver.

Brand dig selv som ekspert

Et gæsteblogindlæg er med til at give dig en ekspertrolle. Når du får taletid på en andens blog, er det derfor vigtigt, at du blogger om et emne, som du har viden inden for. På den måde ser læserne dig som ekspert på området. Det er derfor vigtigt, at du laver et blogindlæg, hvor du lærer noget fra dig. Lav for eksempel en guide, og brug din ekspertrolle til at vise, hvad du kan, og hvordan du kan hjælpe læserne.

Tænk over din målgruppe

Når du gæsteblogger er det en god idé at gøre det på blogs, der har den samme målgruppe som dig, eller som er i den samme niche som dig. Hvis du for eksempel har en blog, der handler om glutenfri mad, er det en god idé at gæsteblogge på en blog, der har samme fokus. På den måde er du sikker på, at du rammer en målgruppe, der er interesseret i det, du blogger om. Hvis du ikke har en niche blog, kan du i stedet kigge efter en blog med samme målgruppe som dig.

Gæsteblogging er godt for din SEO

SEO står for søgemaskineoptimering, og er en betegnelse, man bruger, når man gerne vil have, at ens website er søgemaskineoptimeret, så man får trafik til sit website fra Google. Når du får et link fra en anden blog til din blog, styrker det din SEO, da Google ser det som et positivt tegn, at andre linker til dig. Dette kaldes linkbuilding. Så ved at gæsteblogge laver du linkbuilding fra en anden blog til din, og det er altså med til at få din blog til at stå stærkere på Google.

Netværk er vigtigt

Ha’ det sjovt med at gæsteblogge og samarbejde med andre bloggere. At netværke er en rigtig god måde at få din blog til at gro på, og her kan gæsteblogging være en god måde at skabe nye kontakter med andre bloggere på. Sørg for at have nogle klare retningslinjer med bloggeren, du gæsteblogger hos, inden du går i gang, så I er enige om, hvad aftalen går ud på.

 

Vil du lære mere om blogging, så tilmeld dig Blogguides nyhedsbrev her!

Vil du have tips til blogging?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få masser af tips og inspiration til blogging
samt seneste nyt fra Bloggers By Heart.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, accepterer du, at vi må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsbrev igen.

Læs vores privatlivspolitik her.