fbpx

Fotokursus til bloggere – Anmeldelse

En lørdag i maj var jeg inviteret på fotokursus med blogfællesskabet Bloggers By Heart. Et fotokursus til bloggere. Kurset blev afholdt på Frederiksberg og i samarbejde med reklamefotografen Rikke Westesen. Måske kender du allerede noget af Rikkes arbejde. Hun har nemlig bl.a. taget billeder til følgende bøger:

  • Konditorkager alle kan bage. Af Katrine Foged Thomsen. Jep, dommeren fra Den Store Bagedyst.
  • K for kage – Saras yndlingsopskrifter. Af Sara Nersting.
  • Baking Moments – Signaturkager fra @frederikkewaerens. Af Frederikke Waerens.

Kagebøger af rikke westesen

Vi var kun en lille håndfuld deltagere på kurset, så vi startede med at hilse på hinanden over en kop kaffe og en croissant. Rikke viste os ind i et stort, lækkert og lyst lokale, hvor vi kunne placere vores udstyr ved separate borde. Her fik vi den første opgave.

Dagens første fotoopgave

På et bord i lokalet lå en bunke billeder printet ud fra Pinterest. Alle billederne var flat lays*, som viste forskellige scenarier. Der var nogle med frugter, nogle med makeup, nogle med bøger osv. Vi skulle hver især finde et billede med et scenarie, vi gerne ville prøve at gengive.

Jeg fandt et billede med bl.a. en taske på og forsøgte straks at gengive det oven på en fed baggrund, jeg fandt i lokalet. Midt i lokalet havde Rikke fyldt 2 borde med en hel masse props*, vi kunne bruge til billederne. Der var bøger, smykker, frugter, macarons mv. Det var næsten svært kun at bruge tingene til billederne, og jeg hapsede da også et par macarons undervejs.

Rikke gik rundt og kiggede og spurgte ind til vores billeder. Vi snakkede lidt om historien i billedet. Noget jeg ikke selv havde tænkt over før. For mig var det bare et billede, men pludselig kunne jeg fortælle, hvem der ejede tasken, og hvor hun skulle hen. Vi snakkede også lidt om billedets kompositionstørrelsesforhold og om skygger. Tiden fløj afsted, og inden vi set os om var det tid til frokost.

Lullumut.com håndtaske flatlay

Fotokredit: Louise fra Lullumut.com

Frokost og netværk

Kl.12:30 gik vi ud af lokalet og fandt os til rette ved et langbord, hvor der blev serveret lækre salater fra Wedo. De fleste af os havde mødt hinanden før, og mens vi sad der og spiste var der mulighed for at catche up. Og naturligvis blev der snakket om kameraer, billeder, fotokurset, billederedigering mv.

Frokost fra wedo på fotokursus med rikke westesen

Fotokredit: Louise fra Lullumut.com

Fri leg i studiet

Da vi havde spist frokost og snakket godt igennem, gik vi tilbage til vores arbejdsstationer for at lære mere. Rikke lod os få fri leg og udfordrede os til bl.a. at tage billeder af nogle af de ting, vi selv havde med. Jeg forsøgte mig med bl.a. en bog til en boganmeldelse på min blog og en creme. Samtidig foreslog Rikke, om vi ikke havde lyst til at prøve manuelle indstillinger frem for automatiske indstillinger. Jeg var lidt skeptisk, men det fik et forsøg.

Rikke forklarede omkring ISO*, lukkertid* og blænde*. Jeg forsøgte at skrive ned og forstå, men heldigvis havde Rikke lavet en fin oversigt med både tekst og illustrationer, og især illustrationerne hjalp en hel del. Jeg fik taget forskellige billeder og indkorporeret lidt historie i dem. Med i tasken havde jeg også min fars gamle fotostativ, som jeg tilmed fik mod på at bruge.

Flatlay taget på fotokursus med rikke westesen

Fotokredit: Louise fra Lullumut.com

Det at bruge manuelle indstillinger og tilpasse mine billeder til bl.a. mængden af lys gjorde en verden til forskel. Det kunne jeg se, da jeg tog mine billeder på dagen. Og især da jeg brugte stativ, så jeg kunne få den præcis samme vinkel. Jeg fik tilmed øvet mig på søde Annette, som godt turde stå model, da jeg skulle øve outfitbilleder med manuelle indstillinger og stativ. Det var jo et oplagt fotokursus til bloggere.

Red: Denne oversigt samt guides vil du få evig adgang til, hvis du investerer i kurset selv. Læs mere om fotokurset her.

Efter fotokurset

Kl.16 sagde vi tak for i dag, og jeg gik derfra helt høj på ny viden og inspiration. Jeg har haft mit Canon spejlreflekskamera i 8 år, og jeg har altid kun brugt autoindstilling. Det var en helt ny verden, der åbnede sig for mig den lørdag i maj.

Efter kurset har jeg virkelig fået mod på at bruge manuelle indstillinger. Jeg håber, det varer ved. Indtil videre går det godt, når jeg tager bl.a. flat lay billeder. Når jeg tager billeder af min søn på 2 år, er det lidt sværere, fordi han er i konstant bevægelse, og han har ikke tid til at vente på mig, der indstiller. Men, øvelse gør mester.

Jeg har i den grad fået blod på tanden til at lære nyt, og jeg har bl.a. fundet inspiration på Pinterest. Her har jeg lavet et fotografi album, hvor jeg har gemt forskellige kamera illustrationer. Jeg håber på, jeg får mulighed for at dykke mere ned i mit kameras mange muligheder. Jeg har i hvert fald fået en dyb respekt for professionelle fotografers arbejde. Der ligger godt nok meget arbejde i et billedes komposition, historie, props osv. osv.

Næste fotokursus til bloggere

Kurset jeg deltog på var Bloggers By Hearts første fotokursus til bloggere og et betakursus (dvs. et testkursus). Formålet med det var at samle information og inspiration til næste kursus, som starter den 21. August. Du kan deltage på kurset, uanset om du tager billeder med et kamera fra Canon, Sony, Olympus m.fl. eller blot en smartphone. Alle kan lære noget af dette fotokursus til bloggere. Rikke bruger selv Canon, men har ingen præferencer.

Læs mere om fotokurset her og reserver din plads.

Rikke westesen fotokursus

Ordforklaringer

*Flat lays: Billeder taget oppefra af motiver, der ligger flat på f.eks. et bord. Det specielle ved et flat lay er vinklen, som er lige oppefra og ikke fra siden, og baggrunden er kun underlaget og ikke en væg eller en horisont.

*Props: Props kan bedst betegnes som rekvisitter eller virkemidler, der bliver brugt til at fremhæve en historie i et billede. Det kan også være en gaffel, en serviet og en blomst som supplement til f.eks. en desserttallerken.

*ISO: ISO indikerer kameraets lysfølsomhed og kan svinge fra kamera til kamera.

*Lukkertid: Dette har noget at gøre med, om motivet på billedet, f.eks. en person, er i bevægelse eller står stille.

*Blænde: Her handler det om mængden af lys, der kommer ind gennem linsen.

Alt dette er forklaret i den online del af kurset, som du kan læse mere om her: 2i1 Fotokursus med Rikke Westesen.

Pssst.. Hvis du gerne vil med på kurset, så brug koden Lullumut10, så slår Bloggers By Heart 10 procent af prisen.

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.