fbpx

God bloggeretik – Vores fem bedste råd til bloggere

god bloggeretik
Når du starter din blog op, kan det være utrolig svært at finde frem til god bloggeretik. Især med hensyn til sponsorerede indlæg, giveaways, brug af billeder, opskrifter og så videre. Vi  her på blogguides.dk møder desværre rigtig mange, som ikke har styr på hverken love og regler eller god bloggeretik. Vi synes, det vil være rigtig synd, hvis du får sat dig selv i dårligt lys hos andre bloggere, i forummer eller ligefrem hos vigtige firmaer, så her får du vores fem bedste råd til god bloggeretik.

1. Angiv altid sponsoreret indhold

Hvis et indlæg på den ene eller anden måde indeholder reklame, skal du altid angive dette. Det skader din troværdighed som blogger, at lade være, og det er faktisk også ulovligt. Læs mere her på forbrugerombudsmanden.dk/skjultreklame. Så selvom andre måske gør det, vil vi altid opfordre dig til at lade være. Når du angiver sponsoreret indhold korrekt, så kan du være glad for, at du ikke får ombudsmanden på nakken på noget tidspunkt. Samtidig virker du mere professionel over for dine læsere. For tro os, dine læsere kan godt se om et indlæg er sponsoreret, så du kan lige så godt fortælle det fra start.

2. Brug ikke andres billeder

Du må ikke bruge billeder uden at spørge billedets ejer om lov først. For det første er det virkelig dårlig stil, og for det andet kan du også få en heftig bøde på nakken. Du skal derfor aldrig bruge andres billeder uden tilladelse. Mange søger på Google og “stjæler” billedet i den tro, at det er offentlig ejendom. Det er det ikke! Heldigvis er der masser af muligheder for smukke, gratis billeder. Billeder som du frit kan bruge på din blog og andre sociale medier.

3. Link tilbage

Har du fået inspiration til dit indlæg fra en anden blog? Så skriv det i dit indlæg og link til bloggen eller siden, du blev inspireret af. Det er nemlig helt okay at lade sig inspirere. Så hvis du for eksempel bliver inspireret af en opskrift på en anden blog og laver noget tilsvarende, så sørg i det mindste for at linke tilbage til bloggen i dit indlæg. Det støtter op om din troværdighed overfor dine læsere og styrker dit navn online. Fordi dem du blev inspireret af, måske også kan blive inspireret af dig. Og i så fald vil linke tilbage til dig, hvis de gør.

4. Tal pænt

Vi her på blogguides.dk vil altid opfordre dig til at holde så god en tone som muligt online. Hvis du ikke har noget pænt at sige om andre bloggere eller i værste fald dine læsere, så lad være med at sige noget. Kig på andre bloggere som kollegaer i stedet for konkurrenter, og tal altid pænt om og til dem – ellers ti stille.

5. Kommentarer

Hvis du har læsere, der kommenterer på din blog, så sørg altid for at svare tilbage. Når nogle har brugt tid på at læse og kommentere dit indlæg, så fortjener de også, at du tager dig tid til at svare dem. Når du svarer dem, så får du samtidig mere dedikerede læsere. Det er også en god idé at kommentere på andre blogs. Ligesom du bliver glad for en kommentar, så gør andre bloggere det også. Mange blogs har den funktion, at de linker tilbage til sin egen blog, når man ligger en kommentar. Det er en god måde at styrke din blog på, da det gør det nemmere for andre læsere og bloggere at finde frem til dig.

Har du gjort dig nogle tanker omkring god bloggeretik?

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.