fbpx

Sådan skifter du fra http til https i fem nemme trin

http til https

Derfor skal du skifte fra http til https

Igennem bloggersbyheart.dk vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at få en endnu bedre blog. Ved at skifte fra http til https, vil det helt automatisk forbedre din blogs placering i Googles søgeresultater, en såkaldt SEO-optimering, hvilket gør, at du vil nå nemmere ud til din målgruppe og få flere besøgende til din blog! Herudover er det en god idé at have din blog som https i forhold til den nye GDPR-lov, som du kan læse mere om i vores GDPR guide for bloggere.

Vil du vide mere om, hvordan du skaber en sikker blog? Så læs med og få guiden til, hvordan du nemt kan skifte fra http til https i 5 nemme trin.

Få en sikker blog ved at skifte til HTTPS

S’et i http(s) står for “Secure” eller “Sikker” på dansk.

Forskellen fra http til https er simpelthen, hvor sikker din side er for brugerne. Dette gøres ved at installerede et SSL-certifikat på din hjemmeside, hvilket for det meste kan gøres igennem dit webhotel.

Sikkerheden består i at skabe en krypteret forbindelse mellem din læser og server, så din læsers oplysninger er i sikkerhed. Det er især relevant, hvis du har et kommentarfelt eller en kontaktformular på din blog.

Mange anti-virus programmer og søgemaskiner opfatter per definition http-sites som usikre, og det vil derfor skade din trafik samt placering i Googles søgeresultater, hvis din hjemmeside ikke kører som https.

Derfor anbefaler jeg, at din blog og hjemmeside har et aktivt SSL-certificat og kører som https. Så din blog bliver et sikkert website at færdes på, og at du undgår at svække din placering i Googles søgeresultater.

Når din hjemmeside eller blog kører som https, så ved søgemaskinerne at det er sikkert for læsere at besøge din blog, og vil automatisk sende flere besøgende din vej.

markering af et sikkert website grå låst hængelås

GUIDE: SÅDAN SKIFTER DU FRA HTTP TIL HTTPS I fem NEMME TRIN HOS SIMPLY.COM

Simply.com er en af de mest kendte webhostingudbydere. Med Simply.com er det super nemt at tilføje et SSL-certifikat til dit domæne og blog. Her er en step-by-step guide til, hvordan du installerer et SSL-certifikat med Simply.com:

1. TAG BACKUP AF DIN BLOG

Hver gang du skal lave større ændringer på din blog, så anbefaler jeg, at du tager en backup først. Jeg bruger selv pluginnet UpdraftPlus til at lave backups med, som automatisk synkroniserer med min Dropbox-konto, så er alle vores backups i sikkerhed dér, og hvis der sker noget, så kan vi altid genskabe vores blogs igen.

2. DU SKAL HAVE ET SSL-CERTIFIKAT

Det kræver et SSL-certifikat for at få https på din blog. Et SSL-certifikat er et ekstra krypteret lag, du lægger på din side. SSL står for Secure Socket Layer, og det er dette lag, der giver dine læsere den ekstra sikkerhed.

Mange webhoteller tilbyder SSL-certifikater gratis, så undersøg først og fremmest, om du allerede har det i dit abonnement på dit webhotel.

Hvis du for eksempel har webhotel hos Surftown eller One, har du muligvis allerede et SSL-certifikat i dit abonnement.

Som en sidenote, så har alle webhotellerne fordele og ulemper. Vi her på bloggersbyheart.dk bruger selv simply.com

Hos Simply.com køber du et SSL-certifikat sådan her:

  1. Log ind på Simply.com
  2. Gå til dit kontrolpanel
  3. I venstre kolonne, under punktet “Simply.com Services” klikker du på SSL certifikater.
  4. Øverst på siden vil du nu kunne bestille et SSL-certifikat.

Når du har aktiveret eller købt et SSL-certifikat på dit webhotel, kan du gå til næste step.

3. FRA HTTP TIL HTTPS MED REALLY SIMPLE SSL

Vi brugte pluginnet Really Simple SSL til at flytte vores blogs fra http til https. Pluginnet sørger også for at redirecte alt indhold fra http til https, så du ikke får dublicate content eller på dansk dobbelt indhold. Dette er nemlig også meget vigtigt i forhold til SEO, da det vil blive set som duplicate content, hvis du både har dit indhold liggende på http og https.

Så nemt er det at bruge Really Simple SSL:

1. Gå til Plugins, søg efter “Really Simple SSL” og installer pluginnet ved at klikke “Installer nu”

fra http til https

2. Aktivér pluginnet ved at klikke på “Aktiver”

fra http til https

3. Find pluginnet under “Installerede Plugins” og klik på “Settings”.

fra http til https

4. Tjek, at der er et grønt flueben med teksten “An SSL certificate was detected on your site” Klik herefter på “Go ahead, activate SSL!

5. Nu skulle du gerne få en besked, hvor der står, at dit SSL er blevet aktiveret. Du burde se billedet nedenfor.

fra http til https

4. SKIFT DIN WEBADRESSE I GOOGLE ANALYTICS

Det sidste du skal gøre i forbindelse med at skifte til https på din blog, er at ændre din URL i Google Analytics. Dette er vigtigt for, at du fremadrettet vil få et retvisende billede over din blogs statistik.

Sådan ændrer du webadressen i Google Analytics:

Når du er logget ind på Google Analytics, går du til Administrator, og her skal du så ændre URL’en fra http til https under Ejendomsindstillinger samt Indstillinger for visning.

5. SIDSTE PUNKT: TJEK DIN BLOG FOR FEJL MED SCREAMINGFROG

Når https er blevet installeret på din blog, er det vigtigt, at du tjekker, at alt er, som det skal være. Kig et par indlæg og sider igennem og se, om alt ser okay ud. Du kan med fordel også bruge programmet ScreamingFrog til at hjælpe dig med at tjekke din blog igennem. Det er gratis at installere ScreamingFrog på computeren, og du kan downloade det her på Screamingfrog.co.uk/seospider.

1. Når du har installeret ScreamingFrog på din computer, indsætter du din blogs url, vælger “Internal” og klikker på “Start”.

2. Herefter vises der en masse links fra din blog, og ud fra hvert link finder du en statuskode. Hvis der står 200 er alt ok, 301 betyder, at linket er et redirect, og hvis du ser koden 0, betyder det, at linket ikke virker.

NÅR DU HAR SKIFTET TIL HTTPS

Når https er installeret på din blog, vil der stå “Secure” eller “Sikker” ved din blogs URL. hvorimod der ved http vil stå, at webstedet ikke er sikkert. Som læser føles det selvfølgelig mere trygt at besøge en blog, der er sikker, end en der lyser rødt, og hvor der står enten “Not secure” eller “Ikke sikker”. Nogle antivirus programmer vil også advare imod brugen af websites, der kører http.

TILLYKKE!

Du har nu opgraderet din blog, og den kører nu som et sikkert website! Samtidig vil din blog få en bedre placering i Googles søgeresultater 🙂 Skiftet er noget, som mange har problemer med, så derfor ville vi gerne gøre det nemt for dig, og vi håber, at guiden har været brugbar. Skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål.

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.