fbpx

Vil du teste, hvor professionel din blog egentlig er? 👉Så tilmeld dig nyhedsbrevet og få samtidig min 12 trins guide samt tjekliste

Sådan skifter du fra http til https i fem nemme trin

http til https

Derfor skal du skifte fra http til https

Her på bloggersbyheart.dk vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at få en endnu bedre blog. Ved at skifte fra http til https, vil det helt automatisk forbedre din blogs placering i Googles søgeresultater, en såkaldt SEO-optimering, hvilket gør, at du vil nå nemmere ud til din målgruppe! Herudover er det en god idé at have din blog som https i forhold til den nye GDPR-lov, som du kan læse mere om i vores GDPR guide for bloggere. Her får du guiden til, hvordan du nemt kan skifte fra http til https i fem nemme trin.

Få en sikker blog ved at skifte til HTTPS

Forskellen fra http til https er simpelthen, hvor sikker din side er for brugerne. S’et i http(s) står for “Secure” eller “Sikker” på dansk.
Google opfatter per definition http-sites som usikre, og det vil derfor skade din placering i Googles søgeresultater. Derfor anbefaler vi, at din blog og hjemmeside kører https. Så din blog bliver et sikkert website at færdes på, og at du undgår at svække din placering i Googles søgeresultater.

Ved at have https i stedet for http, sikrer du, at informationen, der bliver sendt mellem afsender og modtager på din blog, kun kan læses af afsender og modtager. Så hvis du for eksempel har en kontaktformular på din blog, sørger du for en sikker forbindelse for dine læsere ved at køre https.

NÅR DU HAR SKIFTET TIL HTTPS

Når https er installeret på din blog, vil der stå “Secure” eller “Sikker” ved din blogs URL. hvorimod der ved http vil stå, at webstedet ikke er sikkert. Som læser føles det selvfølgelig mere trygt at besøge en blog, der er sikker, end en der lyser rødt, og hvor der står enten “Not secure” eller “Ikke sikker”. Nogle antivirus programmer vil også advare imod brugen af websites, der kører http.
Vi synes selv, det lød ret teknisk og kompliceret at ændre fra http til https efter at have læst om det, men det var faktisk slet ikke så svært. Så her får du vores guide, så du nemt kan optimere din blog.

GUIDE: SÅDAN SKIFTER DU FRA HTTP TIL HTTPS I fem NEMME TRIN

1. DU SKAL HAVE ET SSL-CERTIFIKAT

Det kræver et SSL-certifikat for at få https på din blog. Et SSL-certifikat er et ekstra krypteret lag, du lægger på din side. SSL står for Secure Socket Layer, og det er dette lag, der giver dine læsere den ekstra sikkerhed.

Mange webhoteller tilbyder SSL-certifikater gratis, så undersøg først og fremmest, om du allerede har det i dit abonnement på dit webhotel.

Hvis du for eksempel har webhotel hos Surftown, Unoeuro eller One, har du automatisk et SSL-certifikat i dit abonnement.

Som en sidenote, så har alle webhotellerne fordele og ulemper. Vi her på blogguides.dk bruger selv Unoeuro og Surftown.

Når du har aktiveret eller købt et SSL-certifikat på dit webhotel, kan du gå til næste step.

2. TAG BACKUP AF DIN BLOG

Hver gang du skal lave større ændringer på din blog, så anbefaler vi, at du tager en backup først. Vi bruger selv pluginnet UpdraftPlus til at lave backups med, som automatisk synkroniserer med vores Dropbox-konto, så er alle vores backups i sikkerhed dér, og hvis der sker noget, så kan vi altid genskabe vores blogs igen.

3. FRA HTTP TIL HTTPS MED REALLY SIMPLE SSL

Vi brugte pluginnet Really Simple SSL til at flytte vores blogs fra http til https. Pluginnet sørger også for at redirecte alt indhold fra http til https, så du ikke får dublicate content eller på dansk dobbelt indhold. Dette er nemlig også meget vigtigt i forhold til SEO, da det vil blive set som duplicate content, hvis du både har dit indhold liggende på http og https.

Så nemt er det at bruge Really Simple SSL:

1. Gå til Plugins, søg efter “Really Simple SSL” og installer pluginnet ved at klikke “Installer nu”

fra http til https

2. Aktivér pluginnet ved at klikke på “Aktiver”

fra http til https

3. Find pluginnet under “Installerede Plugins” og klik på “Settings”.

fra http til https

4. Tjek, at der er et grønt flueben med teksten “An SSL certificate was detected on your site” Klik herefter på “Go ahead, activate SSL!

5. Nu skulle du gerne få en besked, hvor der står, at dit SSL er blevet aktiveret. Du burde se billedet nedenfor.

fra http til https

4. SKIFT DIN WEBADRESSE I GOOGLE ANALYTICS

Det sidste du skal gøre i forbindelse med at skifte til https på din blog, er at ændre din URL i Google Analytics. Dette er vigtigt for, at du fremadrettet vil få et retvisende billede over din blogs statistik.

Sådan ændrer du webadressen i Google Analytics:

Når du er logget ind på Google Analytics, går du til Administrator, og her skal du så ændre URL’en fra http til https under Ejendomsindstillinger samt Indstillinger for visning.

5. SIDSTE PUNKT: TJEK DIN BLOG FOR FEJL MED SCREAMINGFROG

Når https er blevet installeret på din blog, er det vigtigt, at du tjekker, at alt er, som det skal være. Kig et par indlæg og sider igennem og se, om alt ser okay ud. Du kan med fordel også bruge programmet ScreamingFrog til at hjælpe dig med at tjekke din blog igennem. Det er gratis at installere ScreamingFrog på computeren, og du kan downloade det her på Screamingfrog.co.uk/seospider.

1. Når du har installeret ScreamingFrog på din computer, indsætter du din blogs url, vælger “Internal” og klikker på “Start”.

2. Herefter vises der en masse links fra din blog, og ud fra hvert link finder du en statuskode. Hvis der står 200 er alt ok, 301 betyder, at linket er et redirect, og hvis du ser koden 0, betyder det, at linket ikke virker.

TILLYKKE!

Du har nu opgraderet din blog, og den kører nu som et sikkert website! Samtidig vil din blog få en bedre placering i Googles søgeresultater 🙂 Skiftet er noget, som mange har problemer med, så derfor ville vi gerne gøre det nemt for dig, og vi håber, at guiden har været brugbar. Skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål.

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.