fbpx

Om ugentlige madplaner og at finde roen i hverdagen


Indlægget er skrevet af hverdagsro.dk

Jeg hedder Tina, og jeg har siden 2017 drevet madbloggen Hverdagrso.dk, der er en madblog med masser af lækre opskrifter på hverdagsmad og bagning. Læs videre, hvis du også hører til dem der kunne bruge et indspark til hvordan hverdagens madlavning kan gå fra at være en stress faktor til at blive en batterioplader.

De fleste af os kender det godt. Hverdagene kører som et hurtigt spinnende hamsterhjul. Forældre og børn halser sig gennem hverdagene med tungen hængende ud af halsen for at nå det hele. Krævende fuldtidsjobs, lange skoledage, møder, fritidsaktiviteter, vasketøj, rengøring… Kan du se det for dig? Og midt i det hele skal der ved gud også sørges for, at der kommer mad på bordet hver dag! Du sidder på kontoret sidst på eftermiddagen, og kommer pludselig til at tænke på hvad pokker aftensmaden skal stå på… Og hvornår skal du lige nå at få købt ind, når ungerne også skal hentes fra sfo og børnehave på hjemturen?

Vores familie er på mange punkter ingen undtagelse. Selv om vores børn ikke længere er små, hører vi også til dem der konstant må koordinere vores kalendere for at sikre at den ene er hjemme hvis den anden er ude. Forretningsrejser, aftenvagter og alt det derimellem gør, at vi virkelig aktivt skal stikke et ben i hamsterhjulet af og til, for at få det til at sætte farten ned.

Midt i det hele kan madlavningen nemt gå hen og blive en ekstra stress faktor. Og det er sådan en skam!

Men hvordan finder man så roen i hverdagen og overskuddet til at få den daglige madlavning vendt til noget skønt? En nøgle til løsningen har i vores familie været noget så enkelt som planlægning! Og det bringer os til min madblog Hverdagsro.dk.

Madplaner giver en nemmere hverdag

Jeg har altid elsket at lave mad. Men madlavning er kun sjovt når man har overskud til det. Og for mig er løsningen i hverdagen, at jeg ikke behøver at tænke alt for kreative tanker når det gælder madlavning. Forstået på den måde, at tænkearbejdet med hensyn til hvad der skal på bordet på hverdagene gerne skal være gjort i forvejen. At lave maden er ikke noget problem – udfordringen ligger for mig langt mere i ”tænkearbejdet”.

Hver søndag laver vi derfor en madplan for hele ugen, og vi køber også ind til hele ugen på én gang. Selvfølgelig vil der være enkelte småindkøb i løbet af ugen i form af f.eks. mejerivarer, men i det store hele står alle ingredienser til ugens retter klar i køleskab eller fryser. Så når jeg kommer sådan lidt halvtræt hjem fra arbejde på en almindelig hverdag, ja så behøver jeg bare at gå i gang. Tænkearbejdet om hvad der skal laves har jeg allerede gjort, og indkøbene er i hus.

Det har betydet at madlavning er gået fra tidligere ofte at være en stress faktor, til i dag at være medvirkende til faktisk at lade mine batterier godt og grundigt op. Hverdagsro i rendyrket form! Og dét at der er ro på hos mor i køkkenet giver en ro til resten af familien. Win-win!

Nemme hverdagsretter til dig

Madbloggen Hverdagsro.dk er 100% fokuseret på madopskrifter der kan inspirere, når madplanen skal laves. Opskrifterne er en skøn blanding af klassikere fra mormorskuffen, mad fra fjerne himmelstrøg og alt derimellem.

Når du selv skal i gang med at lave din ugentlige madplan er der masser af inspiration at hente på siden, og alle opskrifter på siden har en nem print funktion, hvis du foretrækker en papirversion i køkkenet når retten skal laves fremfor at have f.eks. din tablet fremme. Desuden er alle opskrifterne selvfølgelig grundigt gennemprøvede i mit køkken. Og de er krydret med lidt hyggelig information om f.eks. hvor opskriften stammer fra.

Opskrifterne er nemme og lige til at gå til, så de passer præcis til de travle hverdage. Det samme gælder bageopskrifter – når madlavningen har været nem er der måske nogle dage også tid og overskud til at bage en kage eller en pladefuld boller. Eller måske noget der både kan bruges til næste dags morgenmad og også kommes i madpakkerne? Det lyder måske lidt overskudsagtigt, men netop fordi der ikke skal tænkes så meget over aftensmaden, så er der faktisk (i hvert fald hos mig) af og til overskud til at lave lidt ekstra køkkensjov senere på aftenen!

Jeg håber du selv er blevet inspireret til at start med en ugentlig madplan for at få mere ro i hverdagen. Find masser af mad tips og inspiration til dine madplaner på Hverdagsro.dk!

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.