fbpx

Simple tips – Instagram guide for bloggere

instagram guide for bloggere
At have en Instagramprofil er en rigtig god idé, hvis du gerne vil brande din blog. Du kan nemmere komme i kontakt med din målgruppe og komme i dialog med dine følgere. Samtidig kan du også vække folks nysgerrighed om din blog og finde nye læsere, der er interesseret i dit indhold. Men hvordan får man egentlig sin Instagramprofil til at se pæn ud?

Har du svært ved at greje koden til en pæn Instagramprofil, og er du træt af de billeder, du ligger op? Så følg vores fem simple tips samt vores gode råd, som vi deler med dig lige her i vores instagram guide for bloggere.

1. Tænk på din profil som et magasin

I stedet for kun at tænke et billede ad gangen, skal du forstille dig, at din profil er et magasin. Hvilke billeder er pæne ved siden af hinanden, og er der er en rød tråd? Når du klikker ind på en Instagramprofil, vil du se ni eller tolv billeder ad gangen (afhængig af skærmstørrelsen på telefonen), og når man scroller, kan man jo se alle profilens billeder. Det er derfor en god idé at tænke over, at dine billeder er pæne ved siden af hinanden.

Sørg for at redigere dine billeder ens, bruge det samme filter hver gang (evt. skifte mellem et par stykker), beskære billederne ens og generelt tænke over, at der skal være genkendelighed i dine billeder. Prøv f.eks. at vælge et farvetema til dine billeder. Hvis du føler dig begrænset heraf, så forsøg blot at køre det samme tema på for eksempel 12 billeder ad gangen. Så kan du have et grid med 12 lyse billeder efterfulgt af et grid med 12 mørke billeder. Det giver dig mulighed for at variere og prøve dig frem.

2. Hvide og lyse baggrunde

I de fleste magasiner er der masser af hvide baggrunde og tomme felter samt lyse billeder. Og det giver et stilrent og roligt udtryk med hvide/tomme flader. Prøv en gang at bladre igennem et blad som Elle eller Eurowoman, og se, hvor meget hvidt, der faktisk er. Hvis du begynder at tage billeder med hvide baggrunde, eller generelt viser lysere billeder og motiver, vil du opdage, at din profil ser mere professionel ud.

3. Naturligt dagslys

Du har sikkert hørt det før, men nu minder vi dig lige om det igen. Naturligt dagslys giver de flotteste billeder, når du tager selfies med din mobil, og ikke har alt muligt fancy udstyr. Prøv selv at tage et billede, hvor du står i et rum med kunstig belysning, og tag så bagefter det samme billede, hvor du bruger naturligt dagslys. Vi er ret sikre på, at du vil kunne se en kæmpe forskel!

4. Personliggør din profil

Det er ikke kun dine billeder, du skal tænke over. Dine tekster og budskaber er også vigtige på din profil. Skab en personlig profil ved både at give noget af dig selv i dine billeder og i de tekster, du skriver. Du kan blandt andet dele ud af egne historier, give tips eller inspiration. Det kan være en god idé at begrænse dig til en håndfuld emner, som din profil handler om, så du bedre kan ramme din målgruppe. Genkendelighed er med til at få folk til at huske dig, så tænk over, hvordan du gerne vil præsentere dig selv. Måske har du en bestemt skrivestil, måske viser du altid billeder fra en bestemt vinkel, eller måske er der en emoji, der passer godt til dig og dit brand, som du altid kan bruge i slutningen af dine tekster. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og du ved bedst selv, hvad der kendetegner dig.

5. Tre apps, der er værd at downloade

De fleste af os har ikke tid til at bruge timer på et Instagrambillede, og det er derfor vigtigt, at det er nemt at slå et billede op direkte fra mobilen, uden at det tager en krig. Derfor deler vi her tre apps med dig, der gør arbejdet med din Instagramprofil meget lettere.

VSCO

Vsco redigeringapp til instagram

Supergod til at redigere dine billeder, og den er meget brugervenlig. Du kan for eksempel gøre dine billeder lysere og skarpere, ændre hudtone, beskære og vælge blandt forskellige filtre. Find VSCO til Android her: play.google.com/apps/VSCO og til Iphone her: itunes.apple.com/apps/VSCO Appen koster omkring 165 DKK om året. Se også deres officielle hjemmeside her: vsco.co

Unfold

unfold app med skabeloner til instagram stories

Her kan du også redigere dine stories rigtig rigtig hurtigt. Unfold har også en masse nemme skabeloner, som lige kan gøre dine stories ekstra fede. Find Unfold til Android her: play.google.com/apps/unfold og til Iphone her: itunes.apple.com/apps/unfoldAppen er gratis.

Planoly

PLanoly planlægningsapp til instagram

Den her app er et must, når du skal forvandle din Instagramprofil til dit eget online magasin. Med Planoly kan du indsætte de næste billeder, du ønsker at bruge uden at poste dem. På den måde kan du lege med rækkefølgen af dine billeder og nemt planlægge, hvilket billede, du skal udgive næste gang. Så smart! Find Planoly til Android her: play.google.com/apps/Planoly og til Iphone her: itunes.apple.com/apps/Planoly Appen kan fås i en gratis udgave, med begrænsninger. Se også deres officielle hjemmeside her: Planoly.com.

Et ekstra godt råd

Find ud af, hvem din målgruppe er. Hvem skal dine billeder og budskaber ramme, og hvem vil du gerne have, der skal følge dig? Når du ved, hvem du gerne vil ramme, er det nemmere at ramme dem. Herefter er det vigtigt, at du opdaterer din profiltekst, så den fortæller læseren, hvad de får ud af at følge dig. Hvad handler din Instagramprofil om, og hvorfor skal læseren klikke “Følg”.

Ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev får du samtidig adgang til vores bibliotek, som blandt andet huser E-bogen Find din niche og din målgruppe. Den er fyldt med guides og gode råd til hvordan du finder den optimale niche og målgruppe for dig og dit brand.

Tjek også Stories By Heart ud, som er skabt særligt til dig der bruger Instagram i markedsføringen af din blog.

Stories by heart instagram kurser

Har du andre gode Instagramtips?

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.