fbpx

Sådan tjener du penge med affiliate links på din blog

*Indlægget indeholder reklamelinks.

Vil du gerne i gang med affiliate links på din blog, men ved du ikke rigtig, hvor du skal starte? Så kig med her! Vi guider dig til, hvordan du kan komme i gang med at tjene penge med affiliate links. Affiliate links er en af de mest populære metoder, når det kommer til at tjene penge online. Du får vores anbefalinger til, hvilke affiliate netværk, der er gode at starte ud med. Du får også en komplet guide til, hvordan du bedst bruger affiliate links, så du ikke skader din troværdighed eller SEO.

Men først en lille introduktion til affiliate netværk og regler herom.

Sådan fungerer et affiliate netværk

Et affiliate netværk er et firma, som samarbejder med en specifik gruppe firmaer. Et affiliate netværk er forbindelsen mellem firmaerne og dig som blogger, og de hjælper med at spore den trafik, som du sender fra din blog til en webshop. Når du vælger at skrive om et firma på din blog, kan du altså bruge et affiliate link, så trafikken kan spores tilbage til din blog. Affiliate links er altså en måde, hvorpå du kan tjene penge ved at dele et link til en webshop med dine læsere.

Hvis en af dine læsere klikker på dit affiliate link, og køber noget i webshoppen, får du en provision af salget. Det kan for eksempel være, at du laver et affiliate link på din blog til en bluse, du har købt. Hvis en af dine læsere, så vælger at klikke på dit affiliate link og købe noget på netop den webshop, du linker til, giver webshoppen dig en procentdel af salget. Det bliver altså ikke dyrere at handle for din læser. Prisen er den samme for dem, du får blot en procentdel af det salg, som webshoppen tjener.

Sådan skriver du indlæg, der giver salg

Det er ikke nok blot at have affiliate links på din blog, du skal også have folk til at købe noget på de webshops, du henviser til. Vores anbefaling er, at du henviser til de produkter og webshops, du selv bruger. Lad være med at linke til en hel masse, der ikke er relevant for din niche eller målgruppe. Du kommer længst ved at være oprigtigt og lave indlæg, hvor du er troværdig. Brug derfor affiliate links, når det giver mening i forhold til, at du skriver om noget, du selv har købt, bruger eller ønsker dig. Der er meget større chance for, at dine læsere vil købe noget af det, du skriver om, hvis du kan knytte en personlig oplevelse til produktet.

Vigtige elementer for at tjene penge med affiliate links

  • Vær oprigtig og troværdig
  • Vær beskrivende
  • Hold dig inden for din niche
  • Husk din målgruppe

Er du i tvivl om din niche og målgruppe? Så se her, hvordan du kan få fat i vores e-bog Find din niche og få en professionel blog. Hvor du samtidig får en guide til at finde din målgruppe.

NB: Der er selvfølgelig endnu mere du kan gøre for at få succes med dine affiliate links. Som medlem af Bloggers By Heart Premium får du adgang til en times undervisning kun om dette. Sammen med over 12 timers yderligere undervisning omkring blogging, et fantastisk fællesskab og meget, meget mere.

Love og regler om affiliate links

Vi her på blogguides.dk, vil vi altid opfordre dig til at have en lovlig blog fra start. Vi ved godt, at det kan være udfordrende at følge alle love og regler. Men det er det, vi vil hjælpe dig med! Hvis din blog skulle gå hen og blive rigtig stor, så ville det være så ærgerligt, hvis du skulle få problemer for noget, du har gjort i starten af din blogkarriere.

I de senere år har Forbrugerombudsmanden og Skat været en del efter bloggere og influencers. Reglerne er blevet strammet, og mange mener endda, at det er gået lidt for vidt, men ikke desto mindre skal reglerne følges. Du skal altid angive, når dit blogindlæg indeholder reklame. Affiliate links ses også som reklame. Så når du deler et affiliate link på din blog, er det vigtigt, at du i starten af dit indlæg markerer, at indlægget indeholder reklamelinks. Herudover skal du også markere tydeligt ved hvert affiliate link, at her er tale om et reklamelink. Det er vigtigt, at du skriver reklamelink, da Forbrugerombudsmanden ikke synes, at ordet affiliate link er tilstrækkeligt. Du kan læse mere om reglerne omkring reklame her: Reklame på de sociale medier, Gode råd til influencers, Skjult reklame

Huskeregler til brug af affiliate links

  • I starten af dit indlæg skal du skrive, at dit indlæg indeholder reklamelinks.
  • Efter hvert affiliate link, skal du skrive, at det er et reklamelink.

Vores erfaring er, at så længe dine indlæg overholder reglerne, og at du er troværdig over for dine læsere, så vil de også gerne støtte dig, fordi de kan se, at du ikke prøver at snyde dem. Læserne er i dag så vant til affiliate links og sponsoreret indhold, så de skal nok lunte lugten, hvis du skriver indlæg med skjult reklame. Ved at være ligefrem fra start, styrker du altså også dit forhold til dine læsere.

Vigtigheden af no follow links

De fleste ved det ikke, men det er derfor, du har os. Når du deler et affiliate link på din blog, er det vigtigt, at du laver linket om til et no follow link. Et no follow link er et link, som søgemaskinerne ikke sporer, og ved at sørge for, at dine affiliate links er no follow links, bliver din blog ikke straffet i Googles søgemaskine. Læs mere i vores mini guide her: Fra normale links til no follow links – Sådan gør du

Tre gode affiliate netværk

For at få affiliate links på din blog, anbefaler vi, at du tilmelder dig til et par affiliate netværk. Et affiliate netværk kan ses som mellemmanden mellem dig og virksomhederne, og det er herfra, du kan finde affiliate links til forskellige webshops.

Her er tre affiliate netværk, som vi anbefaler:

Partner-Ads

Partner-Ads (reklamelink) er danskejet, og har over 700 annoncører at vælge imellem. Vi synes, Partner-Ads (reklamelink) er et godt affiliate netværk til begynderen, da det er brugervenligt, og så får du allerede dine optjente penge udbetalt, når du har tjent 150 kroner.

TradeTracker

Det hollandske affiliate netværk TradeTracker (reklamelink) giver dig mulighed for at tjene penge på din blog ved at linke til en masse forskellige websites. Vær opmærksom på, at du skal have optjent 500 kroner, før du får pengene udbetalt.  

Tradedoubler

Tradedoubler (reklamelink) er nemt at gå til, og de har mange forskellige webshops. Du skal have optjent 400 kroner, før du får pengene udbetalt, så det kan altså godt tage lidt tid, før belønningen tikker ind på din konto, hvis du er helt ny blogger.

Ansøg om programmer

Når først du er blevet tilmeldt til et netværk, kan du gå i gang med at søge om at blive godkendt til de forskellige programmer. Vælg de virksomheder, du ønsker at linke til og søg om programmet. Du kan ansøge om så mange programmer, du vil. Der er ingen forpligtelse eller krav om, at du skal lave links til hjemmesiderne, selvom de godkender dig.

Indsæt affiliate links på din blog

Når du er blevet godkendt til at lave affiliate links til en webshop, skal du finde det produkt, du ønsker at linke til. Du bestemmer selv, hvad du vil linke til på webshoppen. Med pluginnet Commission Harvest (reklamelink) slipper du for at skulle hente det unikke affiliate link hver gang, du gerne vil linke til en webshop. Samtidig sørger pluginnet også for, at det automatisk bliver lavet til et no follow link, så med Commission Harvest slipper du for al det tekniske. Når du har opsat pluginnet, skal du blot linke til produktet på webshoppen, så sørger Commission Harvest automatisk for at lave linket om til et affiliate link.

I denne guide viser vi, hvordan du nemt kan komme i gang med at tjene penge på din blog med affiliate netværket Partner-Ads og pluginnet Commission Harvest.

Guide: Kom i gang med Partner-Ads

1. Gå til partner-ads.com (reklamelink), og vælg Bliv affiliate partner.

partner ads

2. Udfyld formularen, der kommer frem, og klik på Tilmeld mig som affiliate partner i bunden.

tjen penge på din blog partner ads
3. Succes! Du er nu oprettet som affiliate partner, og nu kan du gå i gang med at søge om optagelse til de enkelte webshops!

4. Log ind med dit Partner-ID samt din selvvalgte kode ved at klikke på Affiliate login i højre side.

tjen penge på din blog partner ads

Ansøg om deltagelse i et affiliate program

1. Gå til Programmer og Reklamer i menuen i venstre side, og klik herefter på Se programmer. Her kan du vælge, hvilken kategori, du gerne vil se webshops inden for. I dette eksempel vælger vi Mad, drikke og fest.

affiliate links partner ads

2. Her vælger vi som eksempel programmet Bagetid.dk.

tjen penge på din blog partner ads

3. Du kommer nu ind på en side, hvor du kan læse lidt mere om bagetid.dk, samt ansøge til programmet ved at klikke på den grønne knap Ansøg til programmet. Det er en god idé at skrive en lille forklaring på, hvordan du vil reklamere for webshoppen på din blog.

affiliate links partner ads

4. Du vil modtage en e-mail, når du er blevet godkendt til programmet.

Commission harvest

Når du har ansøgt om de programmer, du gerne vil bruge som affiliate partner, kan du installere pluginnet Commission Harvest (reklamelink). Det var det plugin, som vi anbefalede tidligere i indlægget, og vi lover, at det vil spare dig for en masse tid! Pluginnet sørger nemlig for, at du slipper for at skulle hente det unikke affiliate link hver gang, du vil linke til en webshop, og du behøver ikke at tænke over at lave dine links om til no follow links. Det sker helt automatisk. Smart, ik’?

Guide: Sådan installerer du pluginnet Commission Harvest

1. Gå ind på commissionharvest.com (reklamelink) og klik på Pricing.

2.  Du kan få op til 500 klik på gratisversionen, så den burde være rigelig til at starte ud med. Vælg Try it now.

affiliate commission harvest

3. Klik på Download Plugin.

affiliate commission harvest

4. Gå til Plugins, Tilføj nyt og vælg Upload Plugin, klik på Choose File og find pluginnet, der hvor du har gemt det på computeren. Det er hele ZIP-filen, du skal uploade. Klik herefter på Installer nu.

affiliate commission harvest

5. Når pluginnet er uploadet, skal du klikke på Aktiver plugin.

affiliate commission harvest

6. I toppen af siden, kommer der en boks frem, hvor du skal indtaste din e-mail for at få pluginnet til at virke. Indtast e-mail og klik Submit.

7. Find mailen i din indbakke og klik på linket Click this link to verify your email.

Nu bliver der skabt en ny feature i dit kontrolpanel på WordPress. Nemlig Commission Harvest.

Opsæt Commission Harvest med Partner-Ads

1. Vælg Commission Harvest i venstre side af dit kontrolpanel, og klik på Affiliate Settings.

2. Klik derefter på Choose Affiliate Network og vælg Partner-Ads.

affiliate commission harvest

3. Indsæt dit Partner ID og dit Affiliate Network API til Partner-Ads. Herefter klikker du på Add Affiliate Network.

affiliate commission harvest

Dit Partner ID er det, du bruger, når du logger ind på din konto hos Partner-Ads. Det plejer at være mellem fire og fem cifre.

Dit Affiliate Network API fra Partner-Ads er cifrene, du ser ud for Din unikke key under Dataudtræk.
affiliate commission harvest

5. Dine godkendte affiliate programmer fra Partner-Ads hentes nu automatisk ind ved hjælp af pluginnet, og du kan se dem ved at gå til Affiliate Programs under fanen Commission Harvest.


6. Du er nu klar til at linke til webshoppen. I dette eksempel med bagetid.dk, indsætter vi altså bare linket til det produkt, vi ønsker at promovere, og så sørger pluginnet for, at den rigtige data bliver koblet på linket, så du får en procentsats af de salg, du genererer.

affiliate link blogindlæg

Vi håber, du er blevet klogere på at bruge affiliate links, og at du har mod på at kaste dig ud i at tjene penge på din blog. Hvis du har spørgsmål kan du altid skrive til os.

Held og lykke 🙂

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.