fbpx

Blogging med ChatGPT og kunstig intelligens

chatgpt for bloggere

I 2023 har ChatGPT og OpenAI været på alles læber, men hvis du ikke har mødt eller hørt om vores nye digitale ven, så er det her indlægget til dig. I det her indlæg vil jeg gennemgå forskellige oplysninger om ChatGPT, hvad vi kan bruge det til og hvorfor du ikke skal være så nervøs som blogger eller content creator.

Læs videre, hvis du vil blive klogere på ChatGPT og mulighederne for bloggere som dig og mig.

Hvad er ChatGPT og OpenAi?

Lad os starte fra begyndelsen. OpenAi og ChatGPT bliver tit brugt i samme sætning, men uden at forklare sammenhængen. OpenAi er den organisation, der blandt andet har skabt ChatGPT. Organisationen forsøger at bidrage til at kunstig intelligens bliver brugt på en etisk og sikker måde, og gør rigtig meget ud af, at det skal være så sikkert som muligt at bruge.

Læs mere her: Sikkerhed på OpenAI.com

De forsøger også, at sørge for, at så mange som muligt får adgang til brugen af den kunstige intelligens, så det ikke kun er enkelte mennesker, der kan få gavn af det.

Læs mere her: OpenAI.com og deres vision for fremtiden for kunstig intelligens

ChatGPT-4 er sidste model fra OpenAI

I marts 2023 frigjorde OpenAi GPT-4, der omfatter den ChatGPT som alle taler om.

ChatGPT er en del af den bølge af kunstig intelligens, der er designet til at forstå og generere tekster i et menneskeligt sprog. Den er en del af OpenAI’s GPT modeller. GPT står for “Generative Pre-trained Transformer”. GPT er en type kunstig intelligens, der er skabt til at generere tekst baseret på store mængder af online data. Det betyder at vi kan kommunikere med ChatGPT og få svar på alt mellem himmel og jord. Eneste “men” er dog, at ChatGPT gætter, når den ikke kan finde et svar, derfor bør du altid faktatjekke det, den byder dig.

Hvorfor skulle en blogger som mig bekymre sig?

Jeg kan godt forstå at mange bloggere er bekymrede, men OpenAI og ChatGPT er ikke fejlfrie og derfor er det stadig vigtigt at have ægte mennesker til at gennemlæse de tekster og koder, som ChatGPT spytter ud.

Du som blogger, er dit eget personlige brand og du har din egen unikke måde at skrive på. ChatGPT kan hjælpe os virkelig meget og spare os for en masse tid, hvis vi bruger det rigtigt, men ikke erstatte os.

Det er selvfølgelig rigtigt at ChatGPT har gjort det meget nemmere for små virksomheder at generere captions og tekster, men som blogger eller social media manager er det stadig dit brand og din strategi, der vil gøre forskellen for din kunde.

ChatGPT og OpanAI er kommet for at blive og derfor vil jeg anbefale dig at sætte dig lidt ind i brugen af den kunstige intelligens. For os bloggere kan det være en ægte game-changer. Tænk på alle de gange, du har ønsket, at der var flere timer i døgnet. Med ChatGPT kan du få meget mere gjort på kortere tid.

Læs også: Guide: Få mere tid til din blog

Hvad kan bloggere bruge ChatGPT til?

Hvis du er blogger, så tænk på ChatGPT som en virtuel skrivepartner eller en digital assistent, der altid er klar til at hjælpe. Du har muligvis allerede set ChatGPT og OpenAI integreret på dine digitale platforme og services. Som for eksempel WordPress, Canva og Later.

(Smid meget gerne en kommentar, hvis du har set det flere steder)

Som blogger kan du for eksempel bruge ChatGPT til at:

  • Besvare spørgsmål (husk, at den gætter, hvis den ikke kan finde svaret).
  • Skabe koder, der løser problemer på din hjemmeside
  • Skrive tekster og captions
  • Korrekturlæse dine indlæg
  • Foreslå nye emner baseret på aktuelle trends
  • Brainstorming og forslag til nye indlæg
  • Søgemaskineoptimere tekster
  • Søger efter relevante referencer og links
  • Brainstorme idéer og meget mere


Bonus: Chat GPT er specifikt designet til at føre samtaler med brugere. Du kan for eksempel få Chat GPT til at agere kunstig supporter på din hjemmeside, hvor den henter informationerne fra tekster, du allerede har på hjemmesiden. ChatGPT kan altså også hjælpe med at besvare kommentarer og spørgsmål fra dine læsere i realtid. Så, mens du nyder en kop latte i solen, tager ChatGPT sig af dine læsere. Smart ikke?

Det er vigtigt at bemærke, at selvom Chat GPT kan være et vildt værktøj for bloggere, bør det bruges som en assistent snarere end en erstatning for din indsats. Kvaliteten og originaliteten af indholdet er afgørende for din blogs succes, og det kræver at du har kigget på teksterne og sat dit præg på indholdet.

Selvom det endelige indhold bør gennemgås og redigeres af dig, for at sikre kvalitet, relevans samt din unikke synsvinkel, så kan Chat GPT give en god start.

Vil du vide mere om ChatGPT så kan du også læse artiklerne her:

Hvor finder jeg ChatGPT og hvilken model skal jeg vælge?

Det er meget lettere, end du tror at få adgang til ChatGPT. Der er flere platforme online, hvor du kan få adgang til ChatGPT og begynde at integrere det i din blogging rutine. Men husk, som med alt nyt, er det vigtigt at tage sig tid til at lære at bruge ChatGPT korrekt. Så tag en dyb indånding, dyk ned, og eksperimenter med værktøjet.

Vil du selv prøve ChatGPT, så kan jeg anbefale hjemmeside her: OpenAI.com og lave en profil der. Hvis du vil have den bedste version, så skal du opgradere, så du har adgang til GPT-4.

Har du spørgsmål?

Bloggers By Heart har en gratis Facebookgruppe, hvor alle danske bloggere er velkomne. Har du spørgsmål til mig eller de andre bloggere? Så hop ind i gruppen og fyr løs!

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.