Efteråret er i den grad over os og vi har adgang til et hav af lækre efterårsgrøntsager. I den forbindelse har vores skønne madbloggere givet deres bud på efterårsopskrifter, som kan inspirere dig til aftensmaden eller frokosten.
Sus igennem bloggernes opskrifter og bliv inspireret.
Gratineret løgsuppe – Bondemad fra landsbyen
I sidste uge hev jeg de flotteste løg op af jorden i køkkenhaven 🧅
Løg er noget af det nemmeste du kan dyrke i køkkenhaven og i år har de haft perfekte betingelser. Derfor hænger løgrankerne nu store og tunge i spisekammeret, klar til at blive brugt hele vinteren og foråret med 😊
De første løg blev brugt til en franskinspireret løgsuppe.
Det er rigtig bondemad, få ingredienser, stor tålmodighed og masser af god smag 🍲
Du finder denne klassiske efteråropskrift på min blog, selvforsyningilandsbyen.dk👌
Her kan du også læse meget mere om livet på landet, selvforsyning, dyrehold og madlavning.
Få opskriften på den rustikke løgsuppe på selvforsyningilandsbyen.dk
Grillede artiskokker til hele familien
Det er kun et par år siden jeg ‘opdagede’ artiskokkernes lækkerhed og siden er der blevet fortæret utallige artiskokker i min lille familie 😊
Vores absolutte yndlingsversion er de nemme og super smagfulde grillede artiskokker, som jeg deler opskriften og fremgangsmåden på herunder 👇
Min fremgangsmåde med grillede artiskokker
Tærte med savoykål og en savoykålssalat
Hvad gemmer savoykålen under de krøllede blade, som folder sig ind over hinanden og skjuler midten af den helt?
Savoy er min yndlingskål. Ikke kun fordi den er den smukkeste af alle kåltyperne, men også fordi den smager lidt mildere end mange af de andre 😊
Savoykål dukker op her i efteråret, og det vil være oplagt at bruge den i en madtærte, som jeg har gjort. 🥧
Resten af kålen snittes fint til en salat med tranebær, pinjekerner og en honning-vinaigrette, der masseres let ind i bladene, så de blødgøres 🥗
Glæd dig til aftensmaden, og find opskrifterne mine efterårsretter på Bagvrk.dk via linket herunder👇
Min opskrift på efterårstærte med savoykål og savoykålsalat
Min efterårsopskrift – Rødbedesalat med bagte rødbeder
Rødbeder – noget af en ‘superfood’ – Vi har ramt efteråret, og ifølge min mening betyder det, at vi har adgang til nogle af årets absolut bedste grøntsager; jordskokker, artiskokker, græskar, rødbeder og kål i lange baner.
👉 En af mine egne absolutte favoritter er rødbeder; de er sunde, lækre og kan bruges på såååå mange forskellige måder!
Udover at rødbeder har et lavt kalorieindhold og er en god kilde til fibre, indeholder de også både magnesium, natrium, calcium og jern samt C og A vitamin 💥
Rødbederne indeholder også nitrat, noget som er interessant, hvis du ønsker at styrke din udholdenhed. Der er studier der viser på at man kan træne op til 16% længere hvis man regelmæssig indtager rødbeder, så de røde rodfrugter er noget af en ‘superfood’! 💪
I dagens anledning har jeg valgt at lave en opskrift på en salat med ovnbagte rødbeder, blåbær og fetaost. Du finder opskriften på Malinsmad.dk.
Få min opskrift på rødbedesalat her.
Grønkålssalat inspireret af efteråret med æble og sennepsdressing
Grønkål – en skøn vitaminbombe som er i sæson nu og de næste mange måneder 🥬
Uanset om du har køkkenhaven fyldt med grønkål eller køber den i dit lokale supermarked, så er det en superfood, der er værd at lære at kende.
Find opskriften på denne lækre grønkålssalat med æble og sennepsdressing sammen med fakta om grønkål, input til at dyrke selv og andre skønne opskrifter med grønkål på homebybianca.dk 🥗 Vil du have opskriften på min grønkålssalat? Så fælg blot linket herunder👇
Grønkålssalat med æble og sennepsdressing
Blomkålspopcorn med parmesan og hvidløgsdip
Blomkål er en af de grøntsager, som er i sæson i september, og for at det ikke skal være løgn, er det også én af 2020’s helt store foodtrends 🤩
Men hvordan forvandler man et kedeligt blomkålshoved til noget, der imponerer dine gæster?
Mit navn er Stine Bengtsson, og jeg har bloggen www.myfoodblog.dk, som byder på opskrifter om gæstemad – der ikke giver dig sved på panden. Og ja, man kan godt servere blomkål for sine gæster! 😉
Du vil i dag få min opskrift på lækre, sprøde blomkåls-popcorn med parmesan og en tilhørende hvidløgsdip, som jeg serverer som snack for mine gæster sammen med et glas boblende cava 🥂
Dine gæster vil elske dig – også dem, der ikke kan lide blomkål!
Læs mere via linket herunder👇
Opskrift på sprøde blomkålspopcorn med parmasan og dip
Jordskokke panna cotta med rejer – ren luksus
Jordskokker er virkelig smarte. De kan spises rå, bages i ovn, ristes til chips, eller de kan koges til mos eller suppe.
Lidt fløde og lidt krydderier klæder dem virkelig godt, og de vil gerne spille sammen med andet fra grøntsagsskuffen 😊
Men de kan også være et bud på en ret fræk forret, nemlig en jordskokke panna cotta serveret med knas og rejer, som du får opskriften på her. 👇
Min opskrift på jordskok panna cotta med rejer
Rosenkål – Efterårets grøntsag
Rosenkål er efter min mening en misforstået grøntsag.
Du har garanteret fået den lille runde kål kogt godt blød og rynket på næsen af den skarpe lugt den afgiver.
👉 Men vidste du, at den er mild og knasende sprød hvis du spiser den rå? Eller at den gør sig eminent godt stegt eller bagt sammen med bacon?
I dag får du mine (Teklas Køkkens) bedste tricks til at tilberede den, så du undgår den der skarpe lugt og mine bedste opskrifter med den lille runde kål 😊
Læs mere om rosenkål og få mine opskrifter med rosenkål lige her
Vegansk græskarsuppe – En efterårs klassiker
Herhjemme varmer vi op til efterår og halloween med vegansk græskarsuppe 🎃
👉 En let suppe hvor børnene nemt kan deltage, både til at lave suppen og til at pynte den med deres ynglings topping.
Få min efterårsopskrift via linket herunder👇
Min opskrift på vegansk græskarsuppe
Læs også om bloggernes veganske opskrifter i World vegan month serien
Vil du se endnu mere fra bloggerne?
Så følg vores Facebookside eller kig nærmere på vores tidligere blogserier.
Tusind tak til alle de dejlige bloggere, der var klar til at inspirere os endnu en gang.