fbpx

Sådan finder du din blogs farvepalette via tre metoder

farvepalette

Nogle af de største bloggere og influencers bruger en farvepalette, når de skal navigere i billeder og grafikker til deres blogs. Det er ikke noget alle gør, men farvepaletten kan være et vigtigt redskab, når du skal markedsføre din blog som brand.

Det kan være noget af det sværeste at vælge en farvepalette til sin blog. Den farvepalette, du vælger, skal både passe til dig, dit indhold og dit tema. De farver vil være det første dine nye læsere lægger mærke til, og hvis vi ikke passer på, så giver de et helt forkert indtryk. Farvepaletten kan du bruge som rettesnor i billeder, på dine sociale medier og anden grafik, som danner din blogs visuelle udtryk. Farverne kan binde din blog sammen og løfte den. Især, fordi du sørger for, at din blog får et særligt visuelt udtryk og kendetegn.

Tre metoder til at finde din farvepalette

Der er flere måder at finde netop din farvepalette på. I indlægget her vil vi give bud på tre forskellige metoder, hvorpå du kan finde din farvepalette. Det er normalt, at det tager rigtig lang tid at finde, men forhåbentlig kan denne guide hjælpe dig, så du får en farvepalette, der passer til dig og din blog.

1. Metode – Din fremtidige palette med designernes tips

Gør som de professionelle grafiske designere, og udvælg de fem vigtige farver i din farvepallette.

Din signaturfarve

Vælg den først! Din signaturfarve kommer nemlig til at danne hele grundstenen for din farvepalette. Det er altså den farve, som er vigtigst for dig, men samtidig også den vigtigste farve for din blogs udtryk. Det er vigtigt, at din signaturfarve giver det rigtige signal, da det er den farve, du vil komme til at fokusere mest på, og den farve, som vil optræde flest gange på din blog og sociale medier.

Vi kan anbefale at kigge lidt på farvepsykologi i marketing. Der er rigtig mange artikler om dette, og du kan finde den, der appellerer til dig ved at se på Pinterest ved hjælp af linket her: pinterest.com/marketing-color-psycology Det er nemlig ikke altid, at yndlingsfarven har det signal, du går efter.

Kontrastfarve

En kontrastfarve til din signaturfarve. Du bruger kontrastfarven til links og andre tekster, du vil have skal “poppe” på din blog. Typisk er kontrastfarven modsat i farve spectret end din signaturfarve. Jo mere modsat den er, jo mere opmærksomhed vil farven få på din blog. Du finder den direkte kontrast ved at kigge på et farvehjul. De farver, der ligger overfor hinanden, er dem, der fremhæver hinanden mest. Derfor vil links fremstå meget tydeligere, fordi de bliver fremhævet af din signaturfarve. Signaturfarven skal være den dominerende farve på bloggen, for at give effekt til kontrastfarven.

To lyse farver

Der ligger sig op ad de to første farver. Lyse nok til, at kunne blive brugt som baggrunde. Vi vil nok altid anbefale at vælge en farve med let grå tone, som mindst én af de lyse farver til din palette.

Sort og hvid

Sort og hvid er altid med på en blog og er selvskreven. Som vi fortalte før, så fremhæver modsatte farver hinanden. Det er derfor undertekster og tekster generelt vises med sort/hvid. Ved at have hvid baggrund og sort tekst, sørger du for at læsevenligheden er i top.

Se også vores indlæg om læsevenlighed her: 10 tips til at forbedre din blogs læsevenlighed

2. Metode – Find din farvepalette ud fra et signatur billede

Hvis du har problemer med at finde den helt rigtige farvepalette for dig og dit blog design, så er der alternative metoder, du kan tage i brug. En af metoderne er at finde et billede, som du føler har din blogs udtryk og arbejde ud fra det.

Præcis det får du en mini guide til her:

Find et billede, du virkelig godt kan lide, og som passer til din blog. Du kan for eksempel finde et inde på Pixabay.com, som har gratis billeder. Du kan sætte farvefilter på og søge på billeder meget blåt, hvis det er den signaturfarve, du er kommet frem til.

1. Klik på luppen på startsiden, så kommer de forskellige søgefunktioner frem

2. Klik derefter på Farve

3. Vælg din farve

4. Klik start og download det billede, der tiltaler dig

Canva find din farve palette

5. Gå så ind på siden canva.com/color-palette. Vi kan altid anbefale Canva.com til at lave alle mulige grafiske løsninger til din blog og digitale produkter. Siden her skaber en farvepalette ud fra det billede, du uploader.

6. Efter du er gået ind på linket ovenfor, så klik på Upload image eller træk det billede ind, du ønsker.

canva upload image

Efter uploaden får du automatisk din nye farvepalette til din blog. Nemt ikke? 😉

Canva find farve palette

I eksemplet her er farven Light steel blue vores signaturfarve og Orchid vores konstrastfarve. De brune nuancer bliver også fremhævet af signaturfarven som ville optræde flere steder på bloggen.

Når du har fundet din palette, så kan du eventuelt spørge i dit netværk, hvad de får ud af dine farver. Så ved du, om du har fundet den rigtige farvepalette for dig og din blog.

3. Metode – Farvepaletter i hundredevis

Vi elsker Pinterest og rigtig mange starter deres søgning efter en ny farvepalette her. For os, er der mange aspekter at tage hensyn til, når du skal vælge din farvepalette og udtryk til din blog. Med den tredje metode kan du simpelthen bare bruge Pinterest.

Så gå ind og kig efter “pins” med farve psykologi og eksempler på farvekombinationer. Måske har du allerede en idé om din signaturfarve? Hvis du har, så er det bare at kombinere din farve med ord som Blog design inspiration eller Colour palette. Se de forskellige kombinationer og vurdér, hvad du selv får ud af dem. Hvilke appellerer til dig?

Sådan kan du bruge din farvepalette

Målet med farvepaletten er jo at opnå et professionelt udtryk på din blog. Når du så endelig har fundet din farvepalette, så går du tilbage til din blog og leger. Skift de nødvendige farver ud, så alt matcher og hænger sammen.

Lav for eksempel et nyt webstedsikon med din signaturfarve. Så dine læsere kan genkende din blog i fanerne øverst på deres skærm. Farvepaletten kan du bruge til din blogs kategorier, header og andre steder, som er en fast del af din blogs visuelle udtryk, men hvor skulle du få de billeder fra? Det skal jo helst gå lidt hurtigt ikke?

I stedet for at købe billeder til din blog, der passer til din farvepalette eller bruge timer på at tage dem selv. Så kan du gå tilbage til Pixabay.com og bruge søgefunktionen igen. Sæt din signaturfarve som filter. Så har du efter få sekunder gratis, effort free billeder til din blog.

Vil du have et let og lyst udtryk? Så kan du endda sætte to farve filtre på. Vælger du både din farve og hvid, så får du lette, lyse billeder, som inkluderer din signaturfarve. Så smart 😊

Idéen er jo egentlig bare, at det fulde indtryk af din blog skal virke sammenhængende og professionelt. Der er i virkeligheden ingen regler som sådan, det her er jo bare nogle guides til, hvordan du kan gøre 🙂

Det var alt for denne gang, vi håber du blev inspireret af vores guide, og har mod på at finde din blogs farvepalette. Skriv endelig en kommentar, hvis du har spørgsmål, eller selv ligger inde med gode tips om farver og design.

Hvor finder du inspiration til dine designs og billeder?

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.