fbpx

Bør kronikere kunne være influencere? – 8 fordele

kronisk influencer Lise Sommerlund

De fleste, der prøver kræfter som influencere, drømmer om at tjene penge ved at dele deres erfaringer og gode idéer med omverdenen, samt at skabe et netværk af ligesindede med samme passion og interesser.

For kroniske influencere kan virkeligheden og behovet være et helt andet.

Men bør der være monopol på dét at være influencer, så det kun kan være muligt for raske mennesker?

Det kan jeg tit blive i tvivl om, når jeg ser på behandlingen af kroniske influencere i de danske systemer. Et system som jeg netop selv har været igennem for at finde min vej frem.

Læs mere her: Jeg er tilbage

Lise Sommerlund blogekspert og blogger

Lyt til indlægget på Spotify


Hvad er en influencer

Inden vi går videre, synes jeg det er vigtigt at definere for dig, hvad en influencer egentlig er.

En influencer er en person, der har en stor kontaktflade online og som har evnen til at påvirke (influere) andre menneskers adfærd og forbrugsvaner. Nogle ser influencere som mennesker, der lever et liv i luksus. Men i virkeligheden findes der influencere indenfor alle de emner du kan komme i tanke om. Disse mennesker opbygger deres indflydelse ved at dele indhold, som deres følgere finder brugbart, inspirerende, underholdende eller informativt.

Læs mere i indlægget: Hvad er en influencer? Inkl. de 5 faktorer, der gør dig til en bedre influencer?


I 2017 røg jeg selv i kategorien “kroniske influencere”

Helt ærligt, så er det her ekstremt svært for mig at fortælle dig, men sandheden er at jeg selv røg kroniker-kategorien i 2017, og lever hver dag med efterfølgerne efter en tumor, der vendte mit liv på hovedet. En tumor som gjorde at jeg måtte starte helt forfra, og finde en ny vej tilbage på arbejdsmarkedet. Især fordi jeg måtte gøre det helt anderledes end jeg var vant til.

Indtil 2016 var jeg en af dem, der brugte mere tid på jobbet og pendling end hjemme. Fra jeg var 13, arbejdede jeg alle ferier og weekender væk. Jeg var ofte den første der kom og den sidste, der gik.

Jeg har altid haft store ambitioner for mit arbejdsliv, og jeg elskede at arbejde som jeg gjorde.

Men i 2017 måtte jeg erkende, at intet blev som før. Det har været det hårdeste slag, og det har taget mig lang tid at erkende.

Heldigvis havde jeg min blog, som har reddet mig igennem de værste perioder i mit liv og gav mig håb for fremtiden. Især fordi jeg havde en følelse af at udvikle mig, trods mine nye udfordringer.

Samtidig havde jeg et fast online fællesskab i Bloggers By Heart, som gav mig en følelse af, at jeg stadig havde noget at byde verden, selvom min egen verdeb var fuldstændig smadret, og forandret for altid.

Du kan læse meget mere om det på min personlige blog: Lisesommerlund.dk/acusticus-neurinom

Er du kroniker og drømmer du om en blog? Så skriv til mig på lise@bloggersbyheart.dk. Jeg vil sindssygt gerne hjælpe dig videre!

Fordele og ulemper for kronikere, der vil være influencere

Fordele

  • Dit liv får et holdepunkt og formål – Mindsker sandsynligheden for gå i stå.
  • Du kan dele dine erfaringer med verden – Mindsker sandsynligheden for depression.
  • Du kan skabe, når overskuddet er til det – Giver successer ind i hverdagen med udfordringer, samt solidt indblik i din faktiske kunnen uden pres fra kommunen.
  • Du skaber et rum, hvor sygdommen ikke er relevant eller overskyggende. – Mindsker sandsynligheden for depression.
  • Tager opmærksomheden væk fra sygdom og over på den ægte interesse. – Mindsker sandsynligheden for depression.
  • Du får mulighed for at opbygge en indtægt med tiden – Mindsker muligheden for at udvikle angst forbundet med generel overlevelse (Survival mode).
  • Kan med tiden hjælpe dig ud af systemet igen – Giver håb for fremtiden igen, trods sygdom.
  • Skrive følelserne ud og få feedback fra fællesskabet

Alt dette, hvor du samtidig kan tage 100% hensyn til din tilstands op og nedture.

Personligt, så har det hjulpet mig så meget at have min blog og det bagvedliggende fællesskab. Og det har hjulpet mig frem i de mørkeste tider af mit liv. Derfor kan jeg ikke anbefale det nok.

Ulemper

Der er klart flere fordele end ulemper, når du vælger at prøver lykken som influencer eller blogger, men der er dog stadig et par ulemper, der desværre er værd at fremhæve.

  • Mange kommuner forstår ikke online aktiviteter – Det kan skabe problemer ift. fleksjob og førtidspension – Mulighed for udvikling af angst (det skete for mig)
  • Der kan være meget jalousi fra dem, der er raske og føler sig fanget i hamsterhjulet – Dette kan give dårlig samvittighed og give tvivl omkring din blog og online aktiviteter.
  • Der kan opstå frustration, hvis du ikke når det du drømmer om – Kan give anledning til mange søvnløse nætter.

Mange glemmer at hverdagen for en kroniker ikke kan sammenlignes med én, der er rask. Det er ofte et fuldtidsjob at være syg, hvor du er fanget i din tilstand.

Jeg er selv løbet ind i mange udfordringer og dilemmaer i forehold til min blog og mine aktiviteter i Bloggers By Heart. Og desværre har jeg stadig mine ture med angst og fortid med depression.

Men samtidig har jeg ikke andre muligheder.

Jeg kan ikke få samme fleksibilitet andre steder, i andre fag, og jeg har prøvet mange modeller og ting af som IKKE har fungeret.

Du skal forstå kommunen er en forretning

Jeg synes det er vigtigt at fremhæve at kommunen er en forretning med indtægter og udgifter. Hvis du er i et forløb men kommunen så vil jeg anbefale dig at være så tydelig som mulig i forehold til dine online aktiviteter og hvor meget tid og energi, de reelt tager.

For mit vedkommende blev jeg både opfordret til at forsætte som jeg havde gjort af hensyn til mit mentale helbred, men samtidig så forhindrede lovgivningen og reglerne i vores system at jeg kunne.

Som en sidste kommentar, så synes jeg det er virkelig ærgerligt at kronikere, der trods alt har fået bygget noget op, bliver tvunget til at lukke ned eller gå på pause, fordi der er så meget mistillid.

Jeg ved godt at nogle kommuner tillader aktiviteter, men der er mange der ikke gør. Og det efterlader en kronisk syg med usynlige håndjern og presser dem ud af de fællesskaber, de trods alt er en del af.

Jeg forstår jalousien på kroniske influencere

Der kan godt være en meget forgyldt tanke om dét at være influencer i dag. Mange tror, det er en nem måde at tjene penge på.

Hvis jeg skal være ærlig, så er det er langt fra sandheden.

Idéen om de nemme penge er ofte baseret på dem, der har +100.000 følgere på Instagram og flere millioner besøgende på deres blog årligt.

Jeg bruger selv blogging til at dele erfaringer og hjælpe andre mennesker med at finde et nyt ståsted i livet. Som kroniker bliver livet fyldt med bekymringer og frygt for fremtiden. Kommuner kan trække deres beslutninger omkring hjælp, ud i det uendelige. I tiden op til en beslutning, er man i 100 % ingenmandsland.

Jeg selv har for eksempel ingen mulighed for at tage et normalt job, hvor jeg er en del af en vagtplan.

Jeg kan heller ikke forsikre mig og min indkomst, eller få sygedagpenge.

Derfor bliver jeg ved med at blogge og opbygge mit online fællesskab, så meget jeg kan. For selvom jeg er kroniker, er mit liv ikke slut og jeg har stadig en masse at byde på.

Jeg kan bare ikke gøre det som jeg selv vil, eller som jeg plejede før, uden at få det værre. Det irriterer mig og frustrerer mig, men samtidig kan jeg kun se fremad og gøre mit bedste, og så må jeg se hvor livet fører mig hen.

Men hvad synes du – bør kronikere kunne være influencere?

Har du nogen spørgsmål eller tanker om det at være influencer og kroniker?

Skriv til mig på lise@bloggersbyheart.dk eller smid en kommentar her, jeg vil elske at høre fra dig!

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.