fbpx

SEO-optimer din blog ved at ændre din blogs permalinks


Det er en god idé at ændre din blogs permalinks under WordPress standardindstillinger for at opnå en bedre søgemaskineoptimering af din blog.

URL’en på din blog kaldes også for et permalink eller et permanent link. Permalinks er unikke, og det er dem, man skriver for at havne på en bestemt side, og også de links som søgemaskinerne linker til. Derfor er disse links meget vigtige. Google ser det som et plus, når du har “rene” permalinks, som kun indeholder tekst, som for eksempel titlen på dit blogindlæg.

Du skal altså sikre dig, at dine links hedder ditblognavn.dk/blogtips-for-begyndere i stedet for ditblognavn.dk/2018/01/blogtips-for-begyndere eller endnu værre ditblognavn.dk/?p=134.

Dine gamle links bliver inaktive

Du kan altid ændre din blogs permalinks, men hvis du ændrer dem, når du allerede har blogindlæg og sider på din blog, skal du være opmærksom på, at deres URL’er vil blive ændret. Det vil altså betyde, at dine tidligere URL’er bliver inaktive. Du kan afhjælpe dette problem ved at redirecte den gamle URL til den nye med 301 redirects. Det kommer vi tilbage til længere nede i indlægget.

Sådan ændrer du dine permalinks

Det kræver kun et par få klik at ændre din blogs permalinks:

1. Gå til fanen “Indstillinger“.

2. Klik på “Permanente Links“.

3. Vælg “Navn på indlæg“, og klik “Gem ændringer“.

SEO optimering med permalinks

Vupti, med meget få klik har du nu SEO-optimeret din blog, og dine URL’er vises nu med navnet på dit indlæg.

Redirect dine gamle links til de nye URL’er

Hvis du ændrer dine permalinks, når du allerede har indhold på din blog, skal du være opmærksom på, at dine gamle URL’er bliver inaktive. Du skal derfor sørge for at ændre den gamle URL til den nye URL. Det kan du gøre ved hjælp af pluginnet “Redirection“, og vi viser dig her, hvordan du gør:

1. Gå til fanen “Plugins“, vælg “Tilføj Nyt” og søg efter pluginnet “Redirection“.

2. Klik på “Installer nu” og herefter “Aktiver”.

seo optimering med redirect plugin

3. Gå til fanen “Værktøjer” og vælg “Redirection“.

4. I feltet “Source URL” indsætter du den gamle URL, og i feltet “Target URL” indsætter du den nye URL. Herefter klikker du på “Add Redirect”.

redirect plugin tilføj redirect

5. Gentag processen med alle dine gamle links, så de bliver redirected til deres nye URL’er.

Vi ved det godt

Hvis du har mange gamle URL’er så er det en langsommelig proces, men vi lover at det kommer til at styrke din blog helt vildt!!! SEO er virkelig en af de vigtigste fokuspunkter, hvis du vil frem med din blog. Og at omdanne dine links til permalinks og sørge for den korrekte redirect er bare en af de ting, som bare skal gøres. Det er ikke nødvendigvis vildt sjovt, men det er det når flere og flere finder din blog! Så sæt tiden af, find en kop kaffe eller te frem og få det overstået 😉

OBS: Hvis du vil have flere tips til, hvordan du kan styrke din blogs SEO så kan du også læse vores SEO quick guide, 10 tips og et musthave plugin

Vil du være en del af Bloggers By Heart fællesskabet? Så læs mere her: Bloggers By Heart fællesskabet

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.