fbpx

Søgemaskineoptimering af blogindlæg – 10 steps til mere trafik til bloggen

Kvinde skrivers søgbare blogindlæg

Det vigtigste for dig som blogger, er at få trafik til din blog. Du kan skabe trafik på mange måder, og én af dem er ved at lave søgemaskineoptimering af dine blogindlæg. I daglig tale kalder man søgemaskineoptimering for SEO, hvilket står for Search Engine Optimization.

Når du som blogger optimerer dine indlæg i forehold til SEO, så kan google og andre online søgemaskiner, meget nemmere vurdere kvaliteten af dit blogindlæg og relevansen for deres brugere.

Du gør altså dine blogindlæg “søgbare”. For helt ærligt, så kan du skrive et knaldgodt indlæg, men hvis Google ikke forstår det, så kommer du ikke langt med din blog.

Hvis du aktivt vælger at søgemaskineoptimere dine blogindlæg, vil du få meget mere trafik fra Google og andre søgemaskiner. Det vil hjælpe din blog med at vokse hurtigere, da du gør det meget nemmere for din målgruppe at finde dit indhold.

Så her får du en nem SEO guide til optimering af dine blogindlæg, samt mine anbefalinger til 2 SEO-plugins til din blog, som jeg kan stå inde for.

Så bliver det ikke nemmere.

Lise Sommerlund

10 Gode tips til at søgemaskineoptimere dine blogindlæg

1. Dit blogindlæg skal indeholde minimum 300 ord.

2. Udvælg et fokussøgeord for dit blogindlæg, som passer på indlæggets indhold.

3. Inkluder fokussøgeordet i din titel og i begyndelsen af dit blogindlæg.

4. Opdel dit blogindlæg i afsnit og lav underoverskrifter med dit fokussøgeord.

5. Sørg for at hvert afsnit maximum indeholder 300 ord.

6. Inkluder altid mindst èt billede i dine indlæg – både for det visuelle og for din optimering.

6. Komprimer dine billeder, så de ikke fylder for meget.

7. Navngiv dit indlægs billeder med dit fokussøgeord (eller relaterede ord) og inkluder det meget gerne i billedets alt-tekst.

8.  Lav altid en metabeskrivelse, der indeholder fokussøgeordet.

9. Lav eksterne links fra din blog til relevante websites – hvis det giver mening.

10. Lav interne links til andet relateret indhold.

Læs også: SEO-optimer din blog ved at ændre din blogs permalinks

Er du medlem af Bloggers By Heart Premium, så kan du finde et udvidet indlæg samt arbejdsark og videoer i Premium-portalen.

Er du ikke medlem endnu og vil du gerne være en del at danmarks skønneste blogfællesskab, så kan du uforpligtende skrive dig på venteliste her. Bloggers By Heart Premium – Ventelisten.

Søgemaskineoptimering med gratis SEO-plugins

Du kan nemt søgemaskineoptimere dine blogindlæg ved hjælp af plugins til WordPress. Vi kan anbefale to SEO-plugins, som er meget forskellige, men begge rigtig gode plugins. Begge plugins er gratis, og når de først er installeret, fortæller det dig, hvad du skal gøre for at søgemaskineoptimere dit blogindlæg. Begge plugins måler løbende på, hvor meget dit indlæg er SEO-optimeret. Blandt andet alt det, jeg har nævnt i de 10 tips ovenfor.

yoast er et seo-pluigin, der gør søgemaskineoptimering af dine blogindlæg nemmere
Fotokredit: Yoast.com

Yoast SEO – Er for den visuelle blogger. Her viser pluginnet vha. rød, gul og grøn, hvor optimeret indlægget er i forehold til SEO. Pluginnet er super nemt at bruge og meget intuitivt, hvilket er årsagen til at det er det mest brugte SEO-plugin blandt bloggere. Du kan også finde yderligere inspiration fra Yoast på deres SEO-blog, der giver rigtig meget inspiration til løbende optimering af bloggen.

Yoast er det mest populære plugin blandt bloggere og har været det i mange år, men på det seneste har SEO-pluginnet Rankmath halet ind på Yoast i popularitet blandt wordpress-bloggere.

Rankmath – Er for den analytiske blogger. Har du brug for tal og at gå lidt mere analytisk til værks? Så er Rankmath et rigtig fint plugin. Selv i gratis-versionen. Her vises din SEO-score som et tal fra 1-100. Og jeg føler generelt det er mere grundigt end Yoast.

Du kan se en udemærket tutorial med installering og søgemaskineoptimering med Rankmath her: How To SEO Optimize Your WordPress Website with Rankmath.

Jeg selv hælder mest til Rankmath, men der var rigtig nemme features i Yoast som jeg klart savner, da Rankmath er lidt mere nørdet, og nogen gange, skal man rigtig langt ind i pluginnet, for at finde visse indstillinger.

Kunne du lide indlægget her, og kender du en blogger, som gerne vil have mere trafik til sin blog, så del det endelig.

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.