fbpx

7 tips til at overvinde frygten for at dele online

Det kan føles meget grænseoverskridende at andre læser med på din helt nye blog, og i starten kan det føles ubehageligt at dele indhold online, især når man er ny til bloggerverdenen eller er usikker på, hvordan indholdet bliver modtaget.

Som regel bunder det i en usikkerhed omkring, det nye, som du er ved at kaste dig ud i. Nogle gange kan følelserne misfortolkes som angst eller ubehag, men i virkeligheden kan det være et tegn på, at du er ved at bevæge dig udenfor komfortzonen, der hvor magien sker.

Så sænk skuldrene, vi er alle sammen mennesker, og i dag vil jeg give dig 7 selvhjælpstips til, hvordan du som blogger kan komme til at føle dig mere tryg ved at dele dine tanker, viden og ideer med verden.

God fornøjelse.

Lise Sommerlund blogekspert og blogger

Du kan også lytte til indlægget som podcast

https://creators.spotify.com/pod/show/bloggers-by-heart/episodes/Sdan-hndterer-du-frygten-for-at-dele-online-e30iadg

7 tips der hjælper dig med at håndtere frygten for at dele online

– Og som hjælper dig med at overvinde angsten for at andre skal læse med.

1. Start med små skridt

De første blogindlæg behøver ikke at være store og forkromede. Ofte kan bloggere blive overvældede over deres egen forventning til, hvordan de “bør” gøre. Men husk, du er bossen på din blog, og hvis det føles for meget at dele noget stort, så start med at dele noget småt.

Det kan være:

  • En kort refleksion vedrørende en nyhed fra din niche
  • En lille opdatering fra dig – Fx. en bog du har læst eller et nyt værktøj, du har brugt
  • Et citat eller andet inspirerende, du vil dele med dine læsere
  • Det kan også være noget så simpelt, som en oplevelse, du gerne vil dele

At dele små indlæg i starten, giver dig mulighed for at opbygge selvtillid gradvist, uden at du føler dig overvældet.

I bloggerverdenen kaldes dette også mikro-blogging, og nogle læsere foretrækker faktisk korte indlæg frem for lange indlæg. Så prøv at give det et skud, hvis det er her problemet ligger.

2. Er du bange for at være 100% dig selv?

Hvis du vil være blogger, så er det bedste du kan gøre for dig selv og dit spirende brand, at være autentisk og 100% dig selv. Samtidig er det en af de bedste og nemmeste måder at føle sig mere komfortabel online.

Nu tænker du måske: “Jamen, hvad hvis nogen bliver sure eller irriterede?”

Det kan lyde skørt, men det er bedre at være 100% sig selv og gøre et par læsere sure, end at være 100% kartoffel, som de færreste har et problem med.

Lidt ligesom kunst, så er det godt at du starter en samtale hos dine læsere.

Men når det er sagt, så reagerer læserne oftest positivt på ægte og autentisk indhold. Når du deler noget, der er sandt for dig, vil du højst sandsynligt opleve, at det giver større engagement og skaber en stærkere forbindelse med dine læsere.

Det handler altså ikke om at være perfekt – det handler om at være ægte.

Blogging er en dannelsesrejse, hvor du vil lære og udvikle dig undervejs. Giv dig selv tilladelse til at udvikle dig som blogger, og vær tålmodig med dig selv.

Læs også indlægget fra Camilla Bargmann hos Juice-studio – 5 tips til at være autentisk indlægget er samtidig et godt eksempel på et kort, men brugbart indlæg.

3. Er du bange for at være anmassende?

to madbloggere med laptops demonstrerer et mindset skifte. Den ene siger LÆS MEC HER! og den anden Få hjælp her.

Når du deler indhold online, er det vigtigt med det rigtige mindset.

Mange tænker mest på, hvordan de bliver opfattet. Mange føler de skriger LÆS DET HER!, men i virkeligheden bør de tænke på, hvordan de hjælper og hvad de giver deres læser.

Er det, hvordan du bliver opfattet, det, du er mest bange for?

Så tænk på den værdi, du tilbyder. Det kan være:

  • Viden
  • Underholdning
  • Inspiration
  • Særlig indsigt i din niche
  • Eller noget, der kan hjælpe din læser

Så vend dit mindset. Det kan hjælpe dig med at slippe frygten for at blive dømt. Og husk, at der er nogen derude, der har brug for dig og den viden du sidder med.

Så det ville være så ærgerligt, hvis du holder den for dig selv.😉

4. Hav realistiske forventninger til bloggens modtagelse

Alle vil ikke elske ALT du deler, men det er okay. Det er heldigvis slet ikke noget du skal bekymre dig om. Da det slet ikke er nødvendigt.

De kloge (Seth Godin, Gary Vaynerchuk og mange andre) siger at det kun kræver 100 hardcore fans at starte et brand. Så lad være med at prøve at nå Danmarks 6 millioner indbyggere.

Rigtig mange nye bloggere vil gerne nå ud til så mange som muligt. Det er også skønt, men alle er ikke i din målgruppe, så lad være at prøve at gøre alle “glade” på samme tid. Det kan slet ikke lade sig gøre.

Som blogger er det helt normalt at få blandede reaktioner på det vi sender ud, og jo mere du skriver til en særlig målgruppe, jo mere positiv vil responsen være.

Hvis du har accepteret, at du ikke kan kontrollere, hvordan alle reagerer og at du ikke behøver at være elsket af alle, så vil det hjælpe dig, til at mindske ubehaget ved at dele dit indhold online.


Det er vigtigt at huske, at de eneste du skal “imponere” er dem, der faktisk har brug for dig.


Her kan jeg anbefale bogen “We’re all weird – The rise of tribes & the end of normal” af marketingsguruen Seth Godin. Rigtig fin lille bog, der er perfekt til ferien og et absolut must på boghylden.

5. Din blog skal også være et safe space for dig

Hvis frygten for anonyme, negative kommentarer holder dig tilbage, så sørg for at de ikke får plads på din blog. Du kan for eksempel sørge for, at ingen kan kommentere anonymt på bloggen.

Dette gøres ved at:

  1. Åbne dit Kontrolpanel
  2. Gå til “Indstillinger” og “Diskussion”
  3. Gå til “Andre kommentarindstillinger” og markerer boksen “Kommentarskriveren skal udfylde navn og e-mail”
  4. Gem dine nye indstillinger.

Alternativt: Du kan også gå til afsnittet “Før en kommentar vises” og markere boksene: “kommentatoren skal have godkendt sin kommentar” og “Kommentarskriveren skal have tidligere godkendt kommentar“, før den bliver synlig på din blog.

Læs også indlægget: GDPR for bloggere, hvor du får hjælp til at håndtere reglerne for kommentarer

gdpr guide dommerbord med briller og dommerhammer

6. Få feedback fra ligesindede eller din målgruppe inden du udgiver

I starten er det fedt med feedback på dit indhold, inden det udgives, men sørg for at det er fra de rigtige. Spørg en ven, der passer til din målgruppe, eller søg i facebookgruppen efter en sparringspartner. Deres feedback kan være guld værd og kan give dig ro i maven før du udgiver.

At have et støttende netværk kan hjælpe dig med at føle dig mere tryg, mangler du en sparringspartner, så meld dig ind i facebookgruppen og lav et opslag.

facebookgruppe for bloggere

7. Styrk dig selv, så du kan håndtere negativ feedback inkl. 3 råd

Det er sååå vigtigt, at være opmærksom på, hvordan du reagerer på negativ feedback. Det kan nemlig både vækste og skade dit brand. Når man får negativ feedback på sin blog, kan det være svært at håndtere, men det er også en mulighed for vækst. Så her er 3 råd til at håndtere negativ feedback på en professionel og konstruktiv måde:

1. Giv dig selv tid til at tænke grundigt over kommentaren

Når du først modtager en negativ kommentar eller feedback, så er det helt normalt at føle sig såret eller defensiv. Jeg kender mange, som har rigtig svært ved at modtage, hvilken som helst slags kritik, og også mennesker, som fandt angreb i noget, som slet ikke var ment som angreb fra afsenderen.

Så derfor: Giv dig selv tid til at tænke grundigt over kommentaren, før du skriver tilbage. Læs kommentaren igen, når du er mere rolig, og prøv at se på den objektivt. Hiv fat i en ven eller sparringspartner og hør, hvordan de vil tolke den før du gør mere. På den måde, kan du nemmere skille de personlige følelser fra den faktiske kritik.

(Som måske slet ikke er kritik)

2. Lyt og lær af kritikken

Vi lever i dag i en verden, hvor mange er meget offervillige, og de går glip af rigtig vigtig feedback.

Al negativ feedback er ikke ment som angreb, min oplevelse er, at mange mener det godt, men intentionen går tabt i teksten, fordi beskeden ikke gives face to face.

Ofte kan kommentaren indeholde værdifulde pointer, som kan hjælpe dig med at forbedre din blog. Så tænk over, om der er noget konkret, du kan tage med videre og forbedre på din blog eller i dit indhold. Og det kan også hjælpe dig med at ændre indhold, så den samme type ikke kommer igen.

Hvis den negative kommentar, trods alt, er konstruktiv, kan det være en genial mulighed for at udvikle din blog.

3. Numero uno: Svar respektfuldt og professionelt

Jeg vil altid opfordre dig til, at svare på respektfuld og professionel måde, hvis du føler behov for at svare på kritikken. Undgå at gå direkte i fight-mode og blive direkte angribende.

Hvis du er uenig med feedbacken, kan du forklare din synsvinkel på en rolig måde, men vær åben for at tage ansvar, hvis der er noget, du kan gøre bedre. Dette viser dine læsere, at du er engageret i at forbedre dig og lytte til deres input.

At håndtere negativ feedback kan være en stor del af din rejse som blogger. Det er en chance for at udvikle både din blog og dig selv. Så tag al feedback som god feedback. Det er sjældent du ikke kan lære af den.

Jeg kunne sige meget mere om, hvordan du kan håndtere negativ feedback, så skriv til mig, hvis du gerne vil vide mere og have endnu flere redskaber. Så laver jeg et indlæg her til siden.

Læs også: De 5 klassiske forhindringer for nye bloggere

Er der noget specifikt, du gerne vil have hjælp til i forhold til blogging?

Så skriv til mig. Så du kan blive hjulpet videre.

Lise Sommerlund fra bloggers by heart

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.