
I de sidste mange år har vi kørt en World vegan month serie hos Bloggers By Heart. Og bloggerne har igen i år leveret nogle rigtig lækre veganske opskrifter til dig, som gerne vil skære ned på kødet eller prøve den veganske livstil af.
Men hvorfor overhovedet skabe fokus på World vegan month?
Hvert år drøfter vi i fællesskabet, hvilke serier vi synes kunne være spændende eller sjove at lave. World vegan month serien har vist sig både at udfordre og inspirere madbloggerne på den helt rigtige måde. Vi ved også at flere og flere danskere ønsker at skære ned på kødet enten af etiske, økonomiske eller helbredsmæssige årsager.
På min egen blog Lisesommerlund.dk har jeg igennem flere år skrevet om plantebaseret kost ud fra et økonomi og helbredsperspektiv, og vi i Bloggers By Heart er også klar over, at nogle synes, at den veganske bevægelse er lidt angstprovokerende, men det behøver slet ikke være sådan.
De veganske opskrifter som bloggerne har skabt denne gang, er et godt bevis på, at alle kan være med og vegansk mad kan være både velsmagende, sundt, nemt og ikke mindst spændende!
Vi synes det vigtigste er, at du gør, hvad du føler er bedste for dig og din familie. Her håber vi blot på at kunne inspirere dig.
– Lise Sommerlund, blogmentor
World Vegan month serien 2020
Stine fra Myfoodblog.dk anmeldte bogen Plantebaseret Gourmet
Plantebaseret gourmet 👌
November måned er World Vegan Month verden over, og det startede i november 1994 for at skabe opmærksomhed på det at spise vegansk.💚
I anledning af WVM har jeg har kastet mig ud i at anmelde og afprøve en af opskrifterne fra Neel Engholms kogebog Plantebaseret gourmet, der hylder det veganske køkken.
Resultatet kan du læse om på bloggen 😅
Mit navn er Stine Bengtsson, og jeg har bloggen myfoodblog.dk, som byder på opskrifter om gæstemad – der ikke giver dig sved på panden.
Vil du vinde et eksemplar af bogen Plantebaseret Gourmet? Så kan du stadig nå det 😊
Vinderen trækkes den 1. søndag i advent, i forbindelse med, at jeg åbner den første låge i Myfoodblog.dk’s adventskalender.
Læs mere på myfoodblog.dk: Anmeldelse af Plantebaseret gourmet
Veganske pandekager – Mariasilje.dk
Nybagte, klassiske pandekager, i en vegansk version – Altså uden æg, mælk og smør.
Mit navn er Maria Silje, jeg er en ægte foodie og står bag mariasilje.dk. I dag har jeg udgivet opskriften på de her lækre, bløde pandekager, og de smager helt som traditionelle pandekager.
Top pandekagerne med dit foretrukne tilbehør, og nyd dem sammen med dem du holder af 🥞
Selvom denne opskrift er vegansk, kan du sagtens tage udgangspunkt i den, selvom du ikke er veganer 👇
Står du eksempelvis og har lyst til pandekager, men ingen æg har, kan du blot lave opskriften med ganske almindelig komælk og smør i stedet, men som du kan se i opskriften på min blog, så er det ikke rivende nødvendigt for lave pandekager.
Få min opskrift på mariasilje.dk: Veganske pandekager
Vegansk og glutenfri pumpkin pie – Teklaskoekken.dk
Glutenfri og vegansk Pumpkin Pie med varme kryddderier😊
“Den smager præcis som efterår skal smage” ifølge min kollega i bestyrrelsen for Aalborg fødevarefællesskab.
En ægte amerikansk tradition er blevet taget under kærlig behandling, så du kan få en ægte Thanks Giving klassiker helt uden gluten og animalske produkter. 👌😉
Læs opskriften på Teklaskoekken.dk: Vegansk og glutenfri pumpkin pie
Chili Sin Carne – Bagvrk.dk
Chili sin carne er en supernem, vegansk chiliret. Den er mindst lige så lækker som sin bror, chili con carne🌶🔥
De sorte belugalinser giver fylde til retten, så selv kødelskere bliver overbevist og elsker den – uden at opdage, at der ikke er kød i🤫
Den hotte chili sin carne med grønsager varmer på en kold novemberdag, men bør laves hele året. Så god er den!
Du har aftensmaden klar på tre kvarter, og får du rester, kan de fryses ned til andre travle dage😉
Find opskriften på Bagvrk.dk: Chili sin carne
Butternut fries – Byschlagelberger.dk
Butternut fries👌😋
En lækker og nem ret med Moskusgræskar👇
Det kaldes også butternut squash, men det er altså det samme om der står græskar eller squash på skiltet, så bare i indkøbskurven med den, og så hjem og lave lækre sprøde butternut fries.
Butternut har en let sød og nøddeagtig smag og er netop nu i sæson.
God fornøjelse i køkkenet og velbekomme 😊
Læs mere på byschlagelberger.dk: Butternut fries til den veganske aftensmad
Anmeldelse af Vegansk gastro yoga – Sundtforto.dk
Kan knoldselleri, svampe og æbler blive til det rene gourmetmåltid?
Ja, det kan det faktisk – og helt uden hjælp fra mere glamourøse råvarer. Ingen hummer, ingen fløde, ingen hjælpemidler. Altså ud over din egen fornemmelse og interesse for at lave mad 😉
Og så lidt inspiration fra bogen Vegansk Gastro Yoga af Catherine Deverne udgivet på Muusmanns Forlag. Det er nemlig herfra, idéen til dagens veganske opskrift stammer.
👉 Og det kom der et rigtig lækkert gourmetmåltid ud af – med bagt knoldselleri, ristede svampe og hasselnødder og en æble-sellerikompot.
Læs mere på sundforto.dk: Anmeldelse af Vegansk gastro yoga
Se de sidste års opskrifter:
World vegan month – Vegansk serie 2019
World vegan month – Vegansk serie 2018
Læs også veganske blogs du bør kende, hvis du ønsker endnu mere inspiration til den veganske livsstil.
Ønsker du dig en anden serie på Bloggers By Heart? Så skriv endelig til os.