fbpx

7 mål mod en successfuld blog [2023]

Succesfuld blogger deler sine bedste tips til blogging

Det her er året, hvor alt kan ske. Tro mig! Med de rigtige strategier kan du komme længere med din blog, end du nogensinde havde turde håbe på.

Vi her hos Bloggers By Heart vil gerne give dig de bedste tips, så du kan få en succesfuld blog i 2023. I indlægget giver jeg mine bud på, hvordan du kan opgradere din blog ved at sætte nogle mål for året og gå efter dem! God fornøjelse 🙂

1. Sæt mål og prioriter bloggen

Måske startede du med at blogge, fordi du inderst inde håber på en alternativ måde at leve på?

De fleste bloggere er drømmere. En blog kan hjælpe dig med at komme ud med alt det du vil dele med verden. Lige meget om det er unik viden, en livsstil eller noget helt tredje. Du kan skabe et sted, hvor du har læsere, som elsker at følge dig, og læse alt, det du deler. Et sted, hvor du kan skabe et frirum til din passion, og et sted der kun er dit.

Men en blog er også et sted, der viser præcis, hvor meget tid og energi du bruger på den, og det er let at se, om du tager din blog seriøst. Hvis du ønsker en professionel blog, en blog du kan leve af er det derfor utrolig vigtigt, at du prioriterer din blog, og sætter mål for den.

Er der noget du ved, du bør gøre, eller noget du virkelig gerne vil gøre? Så skriv det ned og skriv også, hvad der skal til for at opnå dit mål, så er du allerede kommet rigtig langt.

Prioriter bloggen og giv dig selv lov til at sætte tid af til at nå dine mål. Som med alt andet her i livet handler det om prioritering. Beslut dig for, hvor meget tid, du vil bruge på bloggen om ugen, skriv det i kalenderen, og sørg for at overholde aftalen med dig selv om din blog. Hvis du virkelig ønsker at være professionel med din blog, må du også bruge den tid, det kræver. At afsætte tid til bloggen er første skridt på vejen mod at bygge noget helt nyt og fantastisk for dig og din fremtid.

2. Fokuser på din niche

I 2019 er det vigtigere end nogensinde før, at have en blog med en klar retning. Vi ser rigtig mange bloggere, som bruger rigtig meget tid på deres blog, men som ikke ser de resultater, som de føler de fortjener. Det er der desværre en årsag til. Jo bredere dit indhold er, jo sværere er det at finde dig. Så drømmer du om at tjene penge på din blog og om at få en ægte blogkarriere? Så anbefaler vi, at du straks går i gang med at finde din unikke niche. Hvis du ikke allerede har fundet din niche, så bør det være det første mål, du sætter dig for din blog i 2023.

Drømmer du for eksempel om at blive den næste store rejseblogger, så sæt nogle mål om at skrive flere indlæg med fokus på rejser. Når du skriver om et bestemt emne, så er det både lettere at finde læsere, der er interesseret i alt dit indhold, og også nemmere for virksomhederne inden for din niche at finde dig og din blog. Jo mere specifik du er, jo større succes vil din blog få. Lige meget, hvad du blogger om.

Ved du ikke, hvad din niche er? Så har vi lavet en e-bog, der hjælper dig godt på vej: Find din niche og få en professionel blog

3. Sæt dig ind i SEO

Har du sat dig ind i SEO? Du har nok set forkortelsen mange gange, og vi har selvfølgelig også skrevet om det her på siden. SEO betyder Search Engine Optimization (søgemaskine optimering) og ved hjælp af nogle simple værktøjer kan du få dine indlæg langt ud over stepperne.

Mange tror, at det er vigtigere at få ekstra indhold ud og nedprioriterer at sætte sig ind i SEO. Problemet er bare, at du kan have super indhold, men uden søgemaskine optimering kan det være svært at få læsere til dine indlæg. Hvis du ikke allerede har optimeret dine blogindlæg og blog, så lad det være et mål i 2019.

Se eventuelt vores indlæg her: 10 SEO tips til blogindlæg og et musthave plugin

Du kan også skrive dig op til vores nyhedsbrev, hvor du får flere tips til SEO, blogging og meget mere.

4. Fokuser på indhold der inspirerer og guider

Det er nye tider i blogverdenen og kvalitet er langt vigtigere end kvantitet, hvilket også betyder, at du ikke behøver at dele et nyt indlæg på din blog hver dag. Faktisk vil vi opfordre dig til at læse indlægget her, så du kan få styr på din tid til bloggen.

Det er langt vigtigere, at de indlæg, du udgiver er af høj kvalitet. Dine indlæg skal gerne inspirere eller hjælpe dine læsere, så de får noget ud af at følge med hos dig. En læser, der bliver inspireret, får hjælp til deres problemer eller svar på spørgsmål, får lyst til at komme igen og så bliver de længere tid på din blog. Alt sammen godt for din blogs ranking hos Googles søgemaskiner. Yay!

Så tag et kig på din niche og lav en liste over indlæg, der kunne inspirere eller guide dine læsere og sæt et mål for 2019. Disse længere, kvalitets indlæg vil hjælpe din blog mere end du kan drømme om.
Selvfølgelig skal du skrive om det, du føler er rigtigt for dig og bloggen, men vejen til en professionel blog bliver noget hurtigere, hvis du sørger for, at dine indlæg altid hjælper dine læsere på den ene eller anden måde.  🙂

5. Ryd op i dit gamle indhold

At rydde op på sin blog er en vigtig brik i forhold til det at have en professionel blog. Måske har du indlæg, der ikke længere får trafik, måske er de uddateret, indeholder inaktive links eller lignende. Et godt tip er at du løbende holder styr på, hvilke indlæg, der bør opdateres. Det kan være en guide til overnatninger i naturen, hvor du nu har lavet flere guides til specifikke steder, som kunne inkluderes i indlægget, nye apps du har fundet og så videre.

Opdater gammelt indhold

Har du gamle blogindlæg liggende, som stadig får trafik, men som godt kunne trænge til lidt fornyelse? Rediger disse indlæg. Ret dem igennem, så du er tilfredse med dem, og sørg for at alle links virker.

Det er også rigtig vigtigt at se på emnerne for dine gamle indlæg. Måske er der indlæg, som ikke passer til din blogs fokus længere? Overvej om de kan skrives om, så de passer ind til dit andet indhold, eller om de helt bør fjernes.

Vi ved godt, det kan være svært at vinke farvel til gamle indlæg, men hvis du virkelig gerne vil have at din blog skal rykke i 2023, så er det vigtigt, at det er 100 % klart, hvad din niche er. Både for Google og nye læsere.

Slet dine zombie-sider

Har du indhold på din blog, som ikke længere får trafik? De såkaldte zombie-sider. Indhold uden trafik sender et signal til Google om ringe indhold. Så få ryddet ud i sider og indlæg, der ikke får trafik. Hvis indholdet er godt og brugbart, så overvej om du bør gøre noget ved det. Har du lavet SEO på indlægget eller siden? Eller skal overskriften laves om? Der kan være mange grunde til manglende trafik, men en ting er sikkert. Du bør gøre noget ved det!

Sørg for at redirecte slettet indhold

Når du sletter et indlæg, en side eller en kategori på din blog, er det vigtigt, at du redirecter den til en anden URL på din blog. Hvis du for eksempel sletter et blogindlæg, kan du redirecte det til et andet blogindlæg med samme emne, og hvis du ikke har noget indlæg, der minder om det slettede, kan du blot redirecte til forsiden af din blog.

Grunden til, at du skal redirecte slettet indhold til en anden URL er, at der ikke skal være døde links (tomme sider) på din blog. Det trækker både din SEO ned, og samtidig er det irriterende som læser at lande på en side uden indhold.

I indlægget her, viser vi, hvordan du redirecter dine gamle links til nye URL’er: SEO-optimering-permalinks

6. Brand din blog

Hvis du vil være seriøs med din blog, er det en rigtig god idé at blive mere synlig på de sociale medier. Dig og din blog skal blive et slags varemærke, et brand. Sådan så dine læsere kan finde og genkende dig, og vide præcis hvad du og din blog står for. Et rigtig godt mål for 2023 er altså at gro dine profiler på de sociale medie-platforme. Mulighederne er mange, og vi anbefaler, at du laver research på, hvor dine læsere holder til. Er de på også Instagram, elsker de at se videoer på Youtube, eller vil de gerne høre podcast? Det kan også være, at de gerne vil netværke med dig og dine andre læsere i en Facebookgruppe eller noget helt femte. Spørg dine læsere, og sørg så for at være der, hvor de er, eller der, hvor de ønsker at være.

Det er fedt for dine følgere, at få lidt ekstra krydderi uden for bloggen. På den måde kan de lære dig bedre at kende, og du kan også bedre netværke og blive klogere på dem. Typisk bliver læserne også mere loyale, fordi du har forskelligt at byde på.

7. Lav et nyhedsbrev og mailliste

Hvis du drømmer om at få en successfuld blog og måske en online forretning, så er e-mail marketing vejen frem. Når læsere tilmelder sig dit nyhedsbrev, viser det, at de virkelig gerne vil høre fra dig. De ønsker at lære fra dig og lære mere om dig. Læserne på din mailliste er dem, du kan hjælpe bedst, og på sigt kan du gøre dem til kunder i din online forretning.

Giv følgerne på din mailliste VIP-behandling med ekstra indhold, personlige historier og lignende. Hvis du behandler disse følgere godt, og de føler sig værdsat, inspireret og hjulpet, så er det dem, der bliver din blogs ambassadører. Disse er guld værd.

Med Mailchimp kan du nemt komme i gang med at opbygge en mailliste og sende nyhedsbreve ud til dine læsere, og så er det endda gratis op til 2000 tilmeldte. Lækkert ikke?

8. Bliv en del af et blognetværk

Er du en blogger, der står helt på egne ben med din blog? Ønsker du ikke, at andre kan bestemme over dig og dit indhold? Så vil vi opfordre dig til at melde dig til Bloggers By Heart fællesskabet. Den største fordel er at du kommer på vores hjemmeside og bliver en del af vores Blogger kartotek. Dette betyder at både virksomheder, læser og andre bloggere nemmere kan finde dig. Du får også mulighed for at komme med i Bloggers By Heart facebookgrupper, alt efter hvordan du tilmelder dig. Vi har både en gruppe for nye bloggere og så et medlemskab, som er for de mere ambitiøse bloggere, hvor medlemmerne for adgang til ekstremt meget indhold. Læs mere om premium her.

Er 2023 året hvor du kommer til at leve af din blog?

Det kunne det, hvem ved? At leve af sin blog kræver hårdt arbejde, men de mål jeg har sat op her i indlægget er alle vigtige byggesten, til at opnå en succesfuld blog. God vind herfra!

Læs også vores indlæg om, hvordan du kan tjene penge ved at blogge.

Blev du inspireret eller har du flere forslag, som du synes vi bør inkludere? Så skriv det endelig til mig!

error: Content is protected !!

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen 12 ting, der får din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du kan teste din blog og nemt følge din fremgang.

Test din blog i dag

👉 Fang e-bogen og se læs om de 12 ting, der kan få din blog til at se uprofessionel ud.

👉 Få samtidig tjeklisten, så du nemt kan teste din blog og følge din fremgang.